Šport > Košarka
29 ogledov

Sagadin selektor mlade reprezentance

Helios Domžale - Cedevita ABA
Izvršni odbor Košarkarske zveze Slovenije je na ponedeljkovi redni seji potrdil Zmaga Sagadina za glavnega trenerja reprezentance mlajših članov v letu 2012, v katerem bo ta nastopala na domačem evropskem prvenstvu.

Zmago Sagadin bo eno izmed reprezentanc mlajših starostnih kategorij vodil prvič v svoji dolgoletni trenerski karieri, v kateri je bil sicer v dveh obdobjih selektor moške članske izbrane vrste (leta 1992 v kvalifikacijah za olimpijske igre ter v letih 1994 in 1995 v kvalifikacijah za EP in nato na evropskem prvenstvu v Grčiji).

"Že nekajkrat sem izjavil, da ima Slovenija v vsaki generaciji nekaj zelo zanimivih igralcev in za tem stojim. Nimamo jih 50 ali 100 kot največje košarkarske države, a za eno reprezentanco vedno. Prav zaradi tega je zame prevzem izbrane vrste dodaten izziv, saj želim pokazati, da je temu tako in, da lahko ti fantje naredijo odmeven rezultat. Poseben izziv je tudi dejstvo, da bomo igrali na domačem parketu in, da bodo v ekipi tudi določeni igralci, s katerimi delam in, ki jih skušam narediti v vrhunske igralce. Nekaj košarkarjev moram še bolje spoznati, a večino jih že dobro poznam, to so večinoma igralci generacije 1992, ki so pred dvema letoma kot mladinci zasedli 10. mesto, lani pa kot leto dni mlajši košarkarji na evropskem prvenstvu do 20 let enajsto. Mislim, da zdaj sodijo v evropski vrh in naredil bom vse, kar je v moji moči, prav tako pa odgovorni na Košarkarski zvezi Slovenije, da bo imela reprezentanca ustrezne pogoje, da se odlično pripravi in naredi rezultat, ki bo odmeven, poleg tega pa sproducira še nekaj igralcev, ki bi bili lahko že naslednje leto del ekipe za EuroBasket 2013, ali pa čez nekaj let celo nosilci te izbrane vrste. Poleg izziva je vodenje izbrane vrste mlajših članov zame tudi velik napor, saj bom moral po desetih mesecih dela v klubu stisniti še dva meseca z reprezentanco, enako je tudi za igralce, a poudarjam, da se tega projekta ne bi lotil, če ne bi verjel, da nam lahko uspe," je ob imenovanju dejal Sagadin.

Natančen seznam kandidatov bo znan nekoliko kasneje, prav tako pa tudi načrt priprav, ki ga bo selektor Sagadin skupaj s strokovnim vodstvom KZS javnosti predstavil na sredini novinarski konferenci. Na isti novinarski konferenci bomo predstavili tudi potek organizacije evropskega prvenstva do 20 let, ki obenem služi tudi kot testni dogodek za EuroBasket 2013.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.