Šport > Košarka
0 ogledov

Sekulić: "V obrambi bo treba garati"

Slovenija Sekulic Žurnal24 main
Za analizo naslednjega tekmeca Slovenije - Gruzije - je bil zadolžen pomočnik selektorja Aleksander Sekulić. Tekma se bo začela ob 17. uri po slovenskem času.

Slovenski košarkarji bodo po dveh neprepričljivih zmagah proti Bolgariji in Ukrajini, v obeh tekmah so imeli tažave z igranjem proti conski obrambi tekmeca, v svojem tretjem dvoboju v skupini D pomerili z Gruzijci.

"So zelo homogeno moštvo, enotno delujejo na igrišču. To se predvsem vidi v njihovi obrambi, kjer napake posameznikov odpravljajo z ekipno igro. So čvrsti in ne dovolijo lahkih košev, če pa že dobiš priložnost za lahek met, pa naredijo prekršek. V napadu imajo kar nekaj odličnih posameznikov, kar znajo spretno izkoristiti. Vloge so dobro razdeljene in vsakdo ve, kaj mora početi na tekmečevi polovici igrišča," je tokratnega tekmeca opisal Aleksander Sekulić.

In kako bo Slovenija zaigrala proti Gruziji? "Tako kot do zdaj. Vsiliti jim moramo svoj ritem, pokazati določeno mero agresivnosti in jim omejiti organizacijo napada. Če nam uspe zadnje, bi znali imeti kar nekaj težav. Takrat ne pride do izraza njihova sistematičnost v napadu. Osredotočili se bomo na Zazo Pačulio, ki je pokazal, da ni slučajno NBA-igralec. Je odličen posameznik in dominanten igralec pod samim košem. Sicer se bomo o tem odločili, a zaenkrat bomo proti njemu v obrambi igrali ena na ena, seveda pa bomo morali pomagati centrom. A tudi mi imamo določeno kakovost v obrambi in večjih težav ne pričakujem, bo moralo pa vseh pet naših košarkarjev garati v obrambi," je povedal Sekulić.

Pomočnik selektorja, ki je to funkcijo opravljal že tudi na prejšnjih prvenstvih, je bil zadovoljen s prostim dnevom, o rečeh, ki jih bo treba do tekme z Gruzijci popraviti, pa je menil: "Mislim, da nimamo večjih taktičnih težav. Problem je v naših glavah, samozavesti. V prvi vrsti moramo verjeti vase in svoje sposobnosti ter ekipo. Če bomo uspeli dvigniti to samozavest, bomo igrali boljše."

Komentarjev 1
  • KOŠARKAmanija 11:31 05.september 2011.

    Navijajmo za naše košarkarje, ki se potijo v Litvi!KLIKNI www.facebook.com/KosarkaManija in zadeni LED TV Gorenje ali mobilnika Nokia/Samsung...