Šport > Košarka
10148 ogledov

Senzacionalna Slovenija malček med velikani

slovenska košarkarska reprezentanca Epa
Dvanajsterica košarkarskih reprezentanc, ki se bodo borile za olimpijske medalje, so večinoma predstavnice velikih narodov.

Bliža se začetek olimpijskih iger, košarkarji Slovenije ta teden formo pilijo na Bledu in v Radovljici. V deželo vzhajajočega sonca bodo odpotovali v petek, tam jih čaka še en krajši pripravljalni tabor.

Slovenija se bo v skupinskem delu OI merila z Argentino, Japonsko in Španijo. Izbranci Aleksandra Sekulića bodo prvo tekmo turnirja odigrali 26. julija ob 6.40 po slovenskem času, ko se bodo pomerili z "gavči".

Luka Dončić Foto Šport V takšnih dresih bodo Dončić in kolegi igrali v Tokiu

Med dvanajsterico držav udeleženk je Slovenija daleč najmanjša. Po številu prebivalcev močno zaostaja za večino tekmic, kar uvrstitvi v Tokio daje še dodatno težo.

"Za uspeh potrebuješ veliko srce, ne velike države," so ob delitvi objave s seznamom držav udeleženk po številu prebivalcev zapisali pri Košarkarski zvezi Slovenije.

Na srečo je med dvema milijonoma Slovencev tudi Luka Dončić. Pri košarki ima igralec njegovega kova lahko izjemen vpliv na potek tekme, če pa ima ob sebi še kakovostne in srčne soigralce, se zgodijo velike stvari.

slovenska košarkarska reprezentanca Bled Misija Tokio Šport "Imamo Luko, ki ga še nikomur ni uspelo pokriti"

Število prebivalcev držav udeleženk košarkarskega turnirja v Tokiu:

Združene države Amerike 328 milijonov
Nigerija 201 milijon
Japonska 126 milijonov
Nemčija 83 milijonov
Iran 83 milijonov
Francija 67 milijonov
Italija 60 milijonov
Španija 47 milijonov
Avstralija 25 milijonov
Češka 11 milijonov
Slovenija 2 milijona

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice