Šport > Košarka
21 ogledov

Šešok vladni pogajalec s Fibo Europe?

Dušan Šešok ni več predsednik Košarkarske zveze Slovenije. (Foto: Anže Petkovšek Anže Petkovšek
Nekdanji predsednik Košarkarske zveze Slovenije je potrdil, da so se s slovensko vlado pogovarjali o ustanovitvi pogajalske skupine, ki bi skušala znižati pristojbino (6,5 milijona evrov) za evropsko prvenstvo 2013. Ministrstvo: "Komisija še ni bila ustanovljena."

"Tudi ta možnost je odprta. Od vlade je odvisno, kdaj bo dala poziv in predlagala ta pogajanja. Jaz sem svoje povedal javno. O sestavi skupine se še nismo pogovarjali, naši pogovori so bili za zdaj neformalni. Stvar vlade je, ali bo presodila, da je to potrebno. Mislim, da bo. Potem sem jaz verjetno edini v Sloveniji, ki (v Fibi Europe, op. a.) res vse poznam osebno," je za zurnal24.si dejal Dušan Šešok, nekdanji predsednik Košarkarske zveze Slovenije in vneti zagovornik vnovičnih pogajanj o pristojbini, ki je bila jeseni leta 2010 z osmih že znižana na 6,5 milijona. Šešok je prepričan, da gre Slovenija lahko še nižje: "To mora biti zahteva! Sicer je treba prvenstvo vrniti in zdravo!"

Ministrstvo: "Skupine še ni"

Vprašanja o morebitni pogajalski skupini smo že poslali tudi na Ministrstvo za izobraževanje, znanost, kulturo in šport, kjer so nam odvrnili: "Organizator prvenstva ni Vlada RS. Kljub temu na ministrstvu razmišljamo o najučinkovitejšem načinu pristopa k Fiba Europe. Komisija še ni bila ustanovljena."

Avanzo: "Pogodba je podpisana"

@page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm }

Namestnik generalnega sekretarja na KZS Matej Avanzo nam je dejal, da je bilo že prvotno znižanje uspeh, glede na to, da je Ukrajina plačala za EP 2015 osem milijonov evrov. "Če bi bilo nižanje možno, ne vidimo nobenih težav in smo ga pripravljeni podpreti. Ampak pogodba je podpisana.“ Uradnih pogovorov z vlado o pogajalski skupini še ni bilo, Avanzo pa je prepričan: "Na dolgi rok se bo pokazalo, da je projekt kakovosten. Prepričani smo, da smo pri delu uspešni in še bomo. Ne dvomimo, da bo sodelovanje z novo vlado odlično.“

Koliko za EP 2013

@page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm }

Šest milijonov evrov in pol pristojbine je razdeljenih na dva dela - tri milijone evrov kotizacije gre Fibi Europe (ta del prispeva vlada) ter tri milijone in pol (to prispeva Urad vlade za komuniciranje) za Fiba Europe sponzorja, kar pomeni, da se logotip I feel Slovenia oglašuje med drugim na vseh velikih tekmovanjih in publikacijah te organizacije. Plačilo je razdeljeno na posamezna leta do 2014. O možnosti ustanovitve skupine so sicer prve poročale Slovenske novice.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.