Šport > Košarka
5 ogledov

Soigralce spravlja v dobro voljo

Lorinza Junior Harrington bo v četrtek proti Albi doživel evroligaški debi. Žurnal24 main
Ameriški organizator igre Lorinza Junior Harrington je tisto, kar si je trener Olimpije Jure Zdovc tudi želel. Četrtkova tekma z nemško Albo bo njegova prva uradna v tej sezoni.
 

Preberite še

Olimpija v četrtek proti Albi
Intervju: Aleksej Nešović

Košarkarji Uniona Olimpije bodo, kot kaže, do konca sezone v svojih vrstah imeli dva Američana. Po Franku Robinsonu se je pod Rožnik preselil še Lorinza Junior Harrington , ki je tako našel prve delodajalce v novi sezoni. 28-leten organizator igre bo med zmaje vnesel več konkurence in po besedah trenerja Jureta Zdovca povsem spremenil podobo Olimpije. V Severni Karolini rojeni igralec, ki se pospešeno prilagaja ljubljanskemu sistemu igre, ima izkušnje z igranjem v ameriškem študentskem prvenstvu in ligi NBA, v Evropi pa je nosil drese ukrajinskega Azovmasha , Pamese iz Valencije in ruske ekipe Lokomotiv Rostov na Donu. Oče 10-mesečne hčerke pravi, da obožuje košarko, v prostem času pa rad igra videoigrice in veliko časa preživi na internetu.

Zakaj ste pristali ravno v Ljubljani in pri košarkarjih Uniona Olimpije?
Moj agent je izvedel, da v Ljubljani iščejo organizatorja igre. Pretekli teden je stopil v kontakt s klubom, do podpisa pogodbe pa je prišlo hitro. Za klub sem slišal že prej. O njem mi je pripovedoval prijatelj DeMarco Johnson, ki je tu igral pred leti. Povedal mi je, da je klub odlično organiziran, da se tu igra dobra košarka. Njegove besede so se hitro izkazale za resnične, vse je fenomenalno. Od predsednika kluba, do trenerjev in soigralcev. Vsi so me zelo toplo sprejeli. Srečen sem, da sem tukaj.

Nekoč bi se rad vrnil v ligo NBA. © Boštjan Tacol

 
Je bila torej Olimpija izhod v sili?
Ne, nikakor ne. V preteklosti sem že igral v Evropi, tako da sem vajen igranja na stari celini. Priložnost, zaigrati v Evroligi, pa tudi ne pride vsak dan.

Kako lahko pomagate Olimpiji?
Rad bi postal vodja moštva. Odlično igram v obrambi, postavim napad in spravim žogo do prostega soigralca. Seveda bom moral dobro zaigrati tudi v napadu, a najprej bo pomembno, da razigram soigralce.

Olimpija je vaš prvi klub v letošnji sezoni, sicer pa že četrti v Evropi. Kako dobro ste sploh pripravljeni?
Zelo dobro, saj sem ves čas treniral. V Charlottu sem igral na tako imenovanih scrimmage tekmah. Gre za nekakšne kampe za igralce, ki niso v klubskem pogonu, a želijo ostati v formi. Nikoli namreč ne veš, kdaj te pokličejo. Podpisal sem tudi desetdnevno pogodbo z LA Lakersi, s katerimi sem treniral. Trenutno imam še nekaj težav pri prilagajanju na časovno razliko, a bodo kmalu minile.

Ste v Los Angelesu srečali Sašo Vujačića?
Ja, videl sem ga na treningu. Opazil sem, da gre za odličnega strelca.

 
 

Sem delaven, na igrišču se trudim dati vse od sebe. Rad spravljam ljudi v smeh, tudi na prvih treningih sem svoje nove soigralce nekajkrat nasmejal.

Lorinza Harrington

 
Vašo kariero so zaznamovale tudi selitve iz Amerike v Evropo in nazaj. Si še želite zaigrati v ligi NBA?
Predvsem želim biti srečen, kjerkoli že. Če bom spet zaigral v NBA, bom zelo vesel. Do takrat pa bom trdo delal in se trudil po najboljših močeh.

Pogodbo ste sklenili do konca te sezone. Kakšni so načrti za prihodnost?
Zaenkrat ne gledam naprej, osredotočen sem na sedanjost. Tukaj sem šele nekaj dni, tako da moram najprej videti, kako se bom vklopil v ekipo. Osredotočen sem na košarko, z naslednjo sezono se ne obremenjujem.

Četrtkov obračun proti Albi bo vaš debi v Evroligi. Kaj pričakujete?
Lahko vam obljubim, da bomo dali vse od sebe in poskušali zmagati.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.