Šport > Košarka
249 ogledov

Soigralec slovenskega reprezentanta na nujno operacijo

Paul Zipser Epa
Šiškovega soigralca operirali zaradi možganske krvavitve.

Nemškega košarkarskega reprezentanta in soigralca Žana Marka Šiška pri münchenskem Bayernu Paula Zipserja so morali zaradi možganske krvavitve nujno operirati, so nemški tiskovni agenciji dpa potrdili predstavniki kluba. Zapletena operacija, ki so jo izvedli minulo sredo, naj bi bila uspešna, košarkar pa vsaj nekaj časa ne bo mogel igrati.

"Glede na okoliščine je Paul dobro. Več pa v tem trenutku ne moremo povedati. Javnost prosimo, da spoštuje zasebnost košarkarja in njegove družine," je dejal direktor Bayerna Andreas Burkert.

Po poročilih dpa se je 27-letni Zipser proti koncu polfinalne serije končnice proti Ludwigsburgu pritožil, da ima težave z vrtoglavico in motnjami v koordinaciji. Takoj so ga poslali na nevrološki preglede, na katerih so odkrili možgansko krvavitev.

Nemški reprezentant bo moral izpustiti kvalifikacijski turnir za nastop na olimpijskih igrah. Nemci bodo igrali v Splitu, trenutno pa je nemogoče napovedovati, kdaj se bo vrnil na treninge.

Zipser je dve leti preživel v ligi NBA, kjer je igral za Chicago, leta 2019 pa se je vrnil v Bayern, kjer je letos s soigralci poskrbel za zgodovinski dosežek kluba, Bavarci so se namreč prvič uvrstili v četrtfinale evrolige.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice