Šport > Košarka
42563 ogledov

Sramoten posnetek šokiral Hrvaško, starši zgroženi

Print Screen
Posnetek hrvaškega trenerja je izzval ogorčenje tamkajšnje javnosti, starši pozivajo k sankcijam.

Košarkarski trener Mile Karakaš, dolgoletni sodelavec mladinskega pogona KK Split, je izzval ogorčenje hrvaške javnosti, ker se je na nedavnem gostovanju v Dubrovniku grobo znašal nad svojimi varovanci in nad njimi vršil verbalno nasilje.

Karakaš ni bil zadovoljen s predstavo svojih igralcev, zato je zahteval minuto odmora, med katero se je dvema mladima fantoma iz neposredne bližine drl v obraz. 

Trener, ki je hrvaško kadetsko reprezentanco lani popeljal do evropskega zlata, je bil tako zatopljen v grajo svojih igralcev, da sploh ni opazil, da se je minuta odmora iztekla.

Na to ga je opozoril šele sodnik, ki je moral pristopiti k njegovi klopi in košarkarje odrešil nadaljnjega malteritranja.

Hrvaška javnost je najostreje obsodila početje sicer priznanega košarkarskega stratega, za tamkajšnje medije pa se je oglasil starš enega izmed otrok, ki je na spletni portal Index.hr naslovil pismo.

"Sem starš mladoletnega člana KK splita, vendar ne bom razkril imena, da mu ne bi povzročil še večje škode. Tako on kot njegovi prijatelji in soigralci so vsakodnevno izpostavljeni maltretiranju človeka, ki gradi kariero na plečih naših otrok in v njihova življenja vnaša čustveno pustinjo! Če takšne stvari, kot jih lahko vidite na posnetku, počne v javnosti, si lahko samo predstavljate, kaj vse si privošči na treningu?"

"Moj sin je samo otrok, ki ima rad košarko in prijatelje. Opazili smo, da se zadnje čase čudno obnaša, ima pa tudi vse več tikov. Na takšen način delamo invalide, ki se bodo jutri znašali nad nekom šibkejšim. Ali bomo dopuščali hojo po otrocih zavoljo lastnega uspeha? Ali se tako obnaša nekdo, ki dela z mladimi in je njihov učitelj? Seveda ne, to počne samo propadli drugoligaški igralec, ki na takšen način zdravi svoje komplekse in frustracije, z dretjem pa prikriva svoje pomanjkljivosti in neznanje. Ne bo nihče reagiral? Je Splitu vseeno, kam gre denar in kakšne pošasti financiramo? Ali HKS res tolerira takšne ljudi v svojih vrstah?"

Hrvaške košarkarske instance se na incident (še) niso odzvale.

Komentarjev 8
  • matjaz18 20:42 21.oktober 2019.

    Motivacija po balkansko... šport ni za razcartano mularijo. Potrebno je garanje in znati prenesti tudi takšne izpade trenerja. Sem naceloma proti ampak vem, da to še ni najhujši primer.

  • 154bb981b46dec9676b53ddcf41cbd570c99c952 13:34 21.oktober 2019.

    Zurnal v naši Sloveniji in drugod se pa res nič ne godi? Vsa čast za tako reklamo.

  • jakec1575 13:29 21.oktober 2019.

    trener, ki se tako dere, je nesposoben.

Sorodne novice