Šport > Košarka
2230 ogledov

Tako visoko je Dončić v igri za najkoristnejšega igralca

Luka Dončić
Pri ESPN so opravili anketo med novinarji, ki spremljajo NBA

Medtem ko je liga NBA zaradi pandemije novega koronavirusa prekinjena, so pri amerišlem športnem medijskem gisantu ESPN objavili rezultate ankete, ki so jo opravili med novinarji.

Ti so morali oddati svoje glasovnice za najkoristnejšega igralca lige NBA, gre za sistem, ki je podoben uradnemu izboru. Igralec, ki je postavljen na prvo mesto dobi 10 točk, za drugo mesto je na voljo 7, za tretje 5, za četrto tri in za peto mesto ena točka.

Giannis Antetokounmpo si je prislužil kar 60 od možnih 70 prvih mest, preostalih 10 je dobil LeBron James. Grk, ki je uradno nagrado MVP prejel v minuli sezoni, si je tako pri glasujočih novinarjih skupaj nabral 670 točk, zvezdnik ekipe Los Angeles Lakers pa 514. 

Prvi strelec lige James Harden je bil dvakrat postavljen na drugo mesto, košarkar Houstona je skupaj prejel 220 točk. Že na četrtem mestu je bil Luka Dončić. Mladega slovenskega zvezdnika so 19-krat izbrali kot tretjega najboljšega, 18-krat kot četrtega in 22-krat kot petega. Njegov seštevek se je ustavil pri 171 točkah.

Na končni seznam se je kot peti prebil še Nikola Jokić z 18. točkami za eno tretje, tri četrta in štiri peta mesta.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice