Šport > Košarka
13 ogledov

''Težko je bilo igrati ob Kobeju''

dwight howard Reuters
Ameriški košarkar Dwight Howard je priznal, da mu je bilo težko igrati ob Kobeju Bryantu.

Dwight Howard je pred začetkom letošnje sezone zapustil Los Angeles Lakers in se preselil k Houston Rockets.

Ameriški košarkar je bil v mestu angelov pogosto tarča kritik, da na parketu ne da dovolj od sebe, medtem ko je Howard trdil, da mu Kobe Bryant premalokrat poda žogo.

Košarkarska zvezdnika sta se v lanski sezoni večkrat sporekla, najhuje pa je bilo po porazu proti Philadelphii 76ers, kjer so fizično obračunavanje preprečiti soigralci.

Odločitev ni povezana s Kobejem

Howard bo v prihodnji sezoni igral za Houston. Rakete so dogovor z ameriškim košarkarjem sklenile prehitro, zato jih je vodstvo lige NBA kaznovalo s 150 tisoč dolarji denarne kazni. Howard bo v Houstonu v štirih letih zaslužil 88 milijonov dolarjev, medtem ko so mu v Los Angelesu ponujali 30 milijonov več.

''Ali je bilo težko igrati ob Kobeju? Seveda je bilo težko. A Kobe ni igral nobene vloge pri moji odločitvi, da odidem v Houston. Čutil sem, da je dobra odločitev za mojo kariero,'' je povedal Howard, ki je prepričan, da mu bo trener raket Kevin McHale namenil več priložnosti v napadu kot Mike D'Antoni.

''Jaz in Kobe sva imela nesoglasja in lepe trenutke. Vsi vedo, da Kobe rad dosega koše. Včasih sva se sporekla zaradi žoge. To se v ekipi dogaja. Ne smem se osredotočati na Kobeja. Moram se zavedati, da sem sam to dopustil. Nikogar ne smem kriviti za stvari, ki jih počnem na igrišču,'' je povedal Američan.

Phil Jackson boljša izbira

Howard je v lanski sezoni v povprečju dosegel 17.1 točke na tekme in 10.8 skoka, kar je njegovo najslabše povprečje od sezone 2006/2007. Howard meni, da bi morali Lakers za naslednika Mika Browna izbrati Phila Jacksona. ''Mislim, da bi to ekipo usmerilo v pravo smer. Delati z njim bi bilo odlično za mojo kariero,'' je povedal 27-letnik.

Kobe prenehal slediti na Twitterju

Kobe je po tem, ko je Howard zapustil ekipo, nekdanjemu soigralcu prenehal slediti na Twitterju. ''Če mi Kobe ne želi sladiti, ni problema. Zaradi tega pa res ne bom jezen nanj. Želim mu vse najboljše. Bil sem ob njem, ko je moral na operacijo, in pri njemu doma. Vedno bova brata,'' je zaključil Howard. Bryant je svojo odločitev, da preneha slediti nekdanjemu soigralcu, utemeljil z besedami. ''Težko sledim igralcem, ki hočejo razbiti mojo ekipo.''

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.