Šport > Košarka
197 ogledov

Trojica zapušča Domžale, nov obraz v Celju

domžale Profimedia
Po koncu sezone že prihaja do konkretnih premikov na slovenski nogometni tržnici.

Pred novo sezono so vrste nogometnega kluba Domžale po izteku pogodb zapustili Dejan Lazarević, Nikola Vujadinović in Matic Fink. Prvaki Celjani pa so se pred prihajajočim tekmovalnim obdobjem okrepili z dosedanjim nogometašem Rudarja Mićom Kuzmanovićem.

Celjani so v torek zvečer podpisali pogodbo z bosanskim nogometašem, ki je v lanski sezoni za Rudar iz Velenja odigral 30 tekem v vseh tekmovanjih in dosegel pet zadetkov. Štiriindvajsetletni krilni nogometaš se je že pridružil treningom državnih prvakov.

Pred igranjem v Sloveniji je bil član belgijskega Mouscrona, v tujini pa je zastopal barve srbske Jagodine. Večino kariere pa je prebil v bosanskih klubih.

Medtem Domžale zapušča izkušena trojica nogometašev. Nekdanji slovenski reprezentant Lazarević je imel v času igranja za Domžalčane veliko težav s poškodbami. V minuli sezoni je na 23 tekmah večinoma na zelenico prihajal s klopi, zbral je 927 odigranih minut, v tem času pa je dosegel en gol in eno podajo.

Od Domžal, ki so sezono končale na osmem mestu, sta se poslovila tudi Vujadinović in Fink. Oba sta v letošnji sezoni zbrala 16 nastopov v obeh slovenskih tekmovanjih.

Moštvo Tabora iz Sežane je okrepil Jakoslav Stanković. Devetnajstletni obrambno usmerjeni vezist je h Kraševcem prišel iz mladinskega pogona Olimpije. S Taborom je Stanković podpisal pogodbo do konca sezone 2022/23.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice