Šport > Košarka
62 ogledov

Turška legenda končala kariero

Turkoglu Reuters
Legendarni turški košarkar Hidayet Türkoglu je pri 36 letih končal svojo igralsko kariero. Prevzel pa bo položaj svetovalca v Turški košarkarski zvezi.

Hidayet Türkoglu je kariero začel pri domačem istanbulskem Efes Pilsnu. Njegovi dobri nastopi niso bili neopaženi, zato se je že leta 2000 preselil v ligo NBA, kot prvi turški košarkar v zgodovini. Na naboru je bil izbran kot 16. s strani Sacramento Kingsov, kjer je tudi odigral prve tri sezone ter beležil povprečno 10,1 točke na tekmo.

Za eno leto se je nato preselil k San Antonio Spursom, za katere je povprečno dosegal 9,2 točke na tekmo. Najgloblji vtis pa je vsekakor pustil pri Orlando Magicih, za katere je nastopal od leta 2004 do 2009 ter kasneje še od leta 2010 do 2014. Vmes je bil kratek čas član še Toronto Raptorsov ter Phoenix Sunsov. Za Ekipo Orlanda je povprečno dosegal več kot 12 točk in pol na tekmo, leta 2008 pa je bil izbran celo za igralca, ki je najbolj napredoval. Svojo zadnjo, 15. sezono v ligi NBA, je odigral v vrstah Los Angeles Clippersov.

S turško reprezentanco je legendarni Türkoglu osvojil dve medalji na velikih tekmovanjih. Leta 2001 so bili Turki srebrni na evropskem prvenstvu, leta 2010 pa srebrni na domačem svetovnem prvenstvu, kjer je bil popularni “Hedo” tudi kapetan svoje reprezentance.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.