Šport > Košarka
17 ogledov

Udrih v ''vojni'' s trenerjem: Bodi človek!

beno udrih EPA
Slovenski košarkar Beno Udrih se je po visokem porazu proti Oklahomi City (94:123) sprl s trenerjem New York Knicks Mikom Woodsonom.

Košarkar New York Knicks Beno Udrih je bil v letošnji sezoni pogosta tarča trenerja Mika Woodsona, po visokem porazu proti Oklahomi City Thunder pa je 31-letnemu organizatorju igre prekipelo.

''Najlažje je kazati s prstom, kadar izgubimo. Vendar smo ekipa in izgubimo skupaj. Ni pomembno, kdo naredi napako in kdo ne, še vedno gre za ekipni poraz. Mislim, da ne bi smeli izpostavljati posameznikov, ampak takšne stvari zadržati zase,'' je povedal Udrih.

Slovenski košarkar je na tekmi proti Oklahomi zbral šest asistenc in dve izgubljeni žogi, njegov met iz igre pa je bil borih 1/6. Udrih je moral zaradi poškodb Raymonda Feltona in Pabla Prigionija prevzeti vlogo prvega organizatorja igre.

''Občutek imam, da tudi takrat, ko nekaj naredim dobro, nekateri to vidijo drugače. Ko naredim napako, imajo občutek, da sem jo storil namerno. Tako se počutim, čeprav se čudno sliši,'' je povedal Udrih, ki trenerja poimensko ni imenoval, a vseeno ni bilo nobenega dvoma, o kom teče beseda. ''Ne bodi le trener, bodi oseba,'' je dejal 31-letnik, ki se je slovenskim navijačem zameril z odločitvijo, da ne bo nastopil na domačem EuroBasketu.

''S prstom lahko kažete name, kolikor vas je volja, a če stvari ne gredo po načrtu, ni kriv en posameznik,'' je še dejal slovenski košarkar.

mike woodson trener new york knicks | Avtor: EPA EPA

Komentarjev 2
  • krtmen1 16:23 27.december 2013.

    Karma is a bitch. Da te bodo imeli za človeka, moraš biti najprej človek sam.

  • korisnik_13946 15:57 27.december 2013.

    Kdo pa je Beno Udrih?