Šport > Košarka
255 ogledov

V NBA ligi 'delijo' milijone

Jimmy Butler Profimedia
V NBA milijonska vročica.

V severnoameriški košarkarski ligi NBA je te dni precej pestro, saj klubi lovijo podpise prostih igralcev. Eno večjih pogodb je podpisal Chris Paul, ki je Phoenixu obljubil nadaljnjo štiriletno zvestobo, v zameno pa dobil 120 milijonov dolarjev. Še 64 milijonov več bo za enako obdobje pri Miamiju dobil Jimmy Butler.

Miami, ki je Gorana Dragića poslal v Toronto, je tako bogato nagradil Butlerja, ki bo v štirih letih dobil 184 milijonov dolarjev, približno pol manj pa v petih letih Duncan Robinson, poročajo ameriški mediji.

V Utahu bo ostal Mike Conley, ki se je dogovoril za triletno in 67,5 milijona dolarjev vredno pogodbo. Chicago pa je v zameno za Tomaša Satoranskyja, Garreta Templa in izbor v 2. krogu nabora iz New Orleansa dobil Lonza Balla, ki podpisal štiriletno pogodbo, po kateri bo dobil 85 milijonov dolarjev.

Cleveland pa bo še naprej računal na usluge centra Jarretta Allena, ki bo v petih letih zaslužil okroglih 100 milijonov. Denver, katerega član je Vlatko Čančar, je podaljšal pogodbo z JaMychalom Greenom (17 milijonov za dve leti) in Willom Bartonom (32 milijonov za dve leti).

Evan Fournier, ki bo s francosko reprezentanco v četrtek igral v polfinalu olimpijskih iger proti Sloveniji, je za štiri leta podpisal z New York Knicks, za kar bo dobil 78 milijonov dolarjev.

Med bolj zanimivimi "posli" prvega dne podpisovanja s prostimi igralci so še podaljšanje Normana Powella s Portlandom (90 milijonov za pet let), Derricka Rosa z New Yorkom (43 milijonov za tri leta) in Garyja Trenta mlajšega s Torotnom (54 milijonov za tri leta).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.