Šport > Košarka
10147 ogledov

Pri Dallasu izpeljali 'trade', odšel član prve peterke

Josh Richardson Profimedia
Pri Dallasu so nekoliko spremenili ekipo.

V minuli sezoni so se pri ekipi Dallas Mavericks odrekli ostrostrelcu Sethu Curryju v zameno za v obrambi bolj prepričljivega Josha Richardsona, ki se je tako iz Philadelphie preselil v Teksas. Poteza se vsaj v končnici ni izkazala za pretirano uspešno.

Richardson je v rednem delu sezone igral v prvi peterki Dallasa, imel tudi nekaj dobrih tekem, a premalo, da bi popolnoma prepričal vodilne može v klubu. Njegov status je bil nato v končnici, kjer so Maverick po sedmih tekmah klonili proti LA Clippers, precej slabši.

Vodilna garnitura je sicer po koncu sezone doživela tudi precejšnje spremembe, generalnega managerja Donnieja Nelsona je po končani sezoni zamenjal Nico Harrison, trenerja Ricka Carlisla pa igralska legenda kluba Jason Kidd, ki je nazadnje kot pomočnik glavnega trenerja deloval pri Los Angeles Lakers. Harrison je zdaj pripravil prvi posel, Richarson pa se bo znova selil na Vzhod, kjer naj bi postal član ekipe Boston Celtics.

Luka Dončić in Kawhi Leonard Mavericks Šport Dallasu naj bi se obetal prihod zvezdnika

Ti so v nasprotno smer poslali 21-letnega Mosesa Browna, ki je bil na seznamu Keltov le malce več kot mesec dni. Sredi junija je bil namreč vključen v posel, ki je k moštvu Oklahoma City Thunder poslal Kembo Walkerja. Zdaj se mora Brown znova preseliti.

Ta je ob koncu minule sezone pri Oklahomi, predvsem zaradi odsotnosti Ala Horforda, dobil na voljo kar nekaj igralskega časa, tega je izkoristil z nekaj odličnimi predstavami, proti Bostonu je tako v svojo statistiko vpisal 21 točk in kar 23 ulovljenih žog. Sezono je sicer sklenil s povprečjem 8.6 točke in 8.9 skoka, na tekmo je odigral nekaj več kot 21 minut, njegov met iz igre pa je bil 54,5-odstoten.

Moses Brown | Avtor: Profimedia Profimedia

Z odhodom Richardsona so se pri Dallasu sicer znebili njegove precejšnje plače (11,6 milijona dolarjev na leto) in pridobili 'cenejšega (1,7 milijona) Browna. S tem se je sprostilo kar nekaj financ za prihod katerega od uveljavljenejših igralcev, v zadnjem času se omenja predvsem sklenitev sodelovanja s Kylom Lowryjem.

Komentarjev 2
  • Avatar Boris Hribljan
    boris199 08:23 01.avgust 2021.

    Pa kaj misli Dallas pripeljati že kakšnega zvezdnika ali bo ostalo samo pri zamislih? Do sedaj niso pripeljali niti enega igralca, ki bi bil sposoben pomagati ekipi in Luki! Najbolje, da pripeljejo kakwga iz naše reprezentance, bi Luka vsaj vedel ...prikaži več kaj lahko pričakuje od njega!

Sorodne novice