Šport > Košarka
8158 ogledov

Nov Dončićev trener pojasnil situacijo z Luko in Porzingisom

Luka Dončić in Kristaps Porzingis Profimedia
Mnogi pravijo, da Luka in Kristaps nikakor ne pašeta skupaj, kar je bilo do sedaj precej očitno tudi na igrišču, toda novi trener se s temi ugotovitvami nikakor ne strinja.

Kristaps Porzingis je od svojega prestopa izpred dveh let dalje eno izmed največjih razočaranj NBA ekipe Dallas Mavericks.

Pri slednji so mislili, da so našli odličnega partnerja za svojega prvega zvezdnika Luko Dončića, s katerim bi morala sestavljati sanjski tandem, pred katerim bi se tresle nasprotne ekipe.

Luka Dončić in Kristaps Porzingis | Avtor: Profimedia Profimedia

Dallas je tako na tržnici na polno zagrizel za visokoraslega Latvijca ter ga zvabil v svojo gnezdo, po koncu sezone pa mu je ponudil astronomsko visoko petletno pogodbo.

Prav slednja pa je postala največji Dallasov problem, saj Porzingis ne igra katastrofalno, a nikakor ne opravičuje več kot 150-milijonske pogodbe.

Luka Dončić in Kristaps Porzingis | Avtor: Profimedia Profimedia

Dallasov zdaj že nakdanji trener Rick Carlisle namreč tekom Porzingisovih dveh let in pol pri Maverickih nikakor ni našel načina, da spravi Latvijca v nekdanjo formo, ki jo je kazal pri ekipi New York Knicks, mnogi pa so bili prepričani, da je ob Dončiću preprosto nemogoče, da bi Kristaps še kdaj ujel staro formo.

Tekom zadnje sezone se je tako stalno ugibalo, na kakšen način bi se Dallas končno lahko rešil nekdanjega zvezdnika ter katera ekipa bi sploh še bila zainteresirana zanj. Zdaj pa je saga dobila velik zasuk, saj se je vanjo vključil nov trener Jason Kidd, ki verjame, da lahko naveza Dončić-Porzingis še kako uspe, saj namerava spraviti Latvijca na njegov nekdanji nivo:"Ko si pogledate, česa sta sposobna... Oba imata velik nabor spretnosti, znata spraviti žogo skozi obroč."

Jason Kidd | Avtor: Twitter Twitter

"Če si trenutno pogledamo KP-ja, lahko zelo raztegne celotno obrambo, zadeva namreč tudi od daleč. Toda mislim, da če želimo dobiti nazaj Porzingisa iz New Yorka, mora on dobiti žogo, da preigrava, naredi eno preigravanje, se ustavi in vrže. Mora izkoristiti svoje postavljanje v raketi, se obrniti, biti agresiven. Mora zabijati! Spomnim se njegovih zabijanj, kako je zabil nekomu naravnost v obraz," je pojasnil Kidd, ki ima za izboljšanje Porzingisovih predstav enostavno rešitev:

"Poskrbeti moramo, da začne ponovno uživati v košarki!"

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice