Šport > Košarka
13 ogledov

Van den Spiegel: "Slovenija z več talenta"

Thomas Van Den Spiegel Giorgi Shermadini Sermadini Šermadini Goran Jagodnik EPA
V belgijski reprezentanci je najbolj znano ime Tomas van den Spiegel. Ta se veseli dvoboja z nekdanjima soigralcema Matjažem Smodišem in Erazmom Lorbkom.

Nekdanji član tudi takšnih velikanov, kot so CSKA, Fortitudo iz Bologne in Real Madrid vlogo favoritov v današnji tekmi, ki se bo začela ob 20. uri, pripisuje Slovencem. "Do zdaj so dobili tri tekme, mi pa smo jih izgubili. Povsem jasno je, kdo je favorit. Včeraj so proti Gruziji, ki je najprijetnejše presenečenje naše skupine, tudi odlično zaigrali. Toda potrudili in borili se bomo. Včeraj smo se Rusiji dobro upirali tri četrtine, proti Sloveniji upamo, da nam bo to uspelo čez celotno tekmo. Na treningu smo se posvetili nekaterim rečem, ki bodo pomembne nocoj. Imajo več talenta, a se bomo potrudili."

Slovenija je v preteklosti že dvakrat izgubila z Belgijo. Prvič na EP leta 1993, drugič pa v kvalifikacijah za EP 2001. "Spomnim se rezultata z evropskega prvenstva, za drugo tekmo pa ne bi vedel, kdaj nam je to uspelo. Vedno igraš motivarno, če je na drugi strani tako dobro moštvo, kot je Slovenija. Naredili bomo vse za uspeh." Za van den Spiegla bodo dvoboji z nekaterimi visokimi slovenskimi košarkarji nekaj posebnega: "Osebno se veselim, da bom zaigral proti Matjažu Smodišu, saj se že dolgo nisva pomerila. Sva odlična prijatelja in že dolgo se nisva videla. Moj soigralec je bil tudi Erazem. Lepo je tekmovati proti prijateljem, vseeno pa bi jih rad premagal. In to kljub temu, da smo že izločeni."

In od kod Belgiji tokrat preti največja nevarnost? "Ko pogledaš njihov seznam igralcev, je nemogoče izpostaviti kateregakoli košarkarja. Imate Jako Lakoviča, Gorana Dragića, Erazma Lorbka, Mirzo Begića ... Preveč je igralcev, na katere bi se moral osredotočiti. Mi moramo le zaigrati zbrano, ne smemo jim dovoliti, da se razigrajo in nam dajo 87 točk, kot so jih Gruziji. V tem primeru imamo celo možnost za zmago," je še dejal 33-letni košarkar.

Komentarjev 1
  • KOŠARKAmanija 11:30 05.september 2011.

    Navijajmo za naše košarkarje, ki se potijo v Litvi!KLIKNI www.facebook.com/KosarkaManija in zadeni LED TV Gorenje ali mobilnika Nokia/Samsung...