Šport > Košarka
17 ogledov

Vidmar utegne postati Turek

Gašper Vidmar Slovenija Hrvaška turnir Adecco Saša Despot
Gašperju Vidmarju v Bešiktašu urejajo turško državljanstvo. Ampak, brez panike, reprezentanca ni vprašljiva, robustni Gape bo svoje mišice še uporabljal za krotenje nasprotnikov Slovenije. S turškim državljanstvom pa bosta pridobila tako klub kot on, in sicer v državnem prvenstvu.

"Dela se na tem, ampak ni še gotovo. Več bo znanega v 15 dneh,“ je glede pridobivanja turškega državljanstva ob našem klicu odvrnil vedno dobrodušni velikan Gašper Vidmar ter razložil, kaj je razlog za spremembo: "Stalno morata biti dva Turka na igrišču v turški ligi.“ Domala v isti sapi je Vidmar pomiril slovenske, ki so se morda ustrašili, da bi utegnil odkorakati po poti Emirja Preldžića in zaigrati za turško izbrano vrsto: "Ne, ne, igral bom za slovensko reprezentanco.“

Teletović Gist Vidmar | Avtor: EPA EPA
Sicer pa morebitna sprememba državljanstva, o kateri je prva poročala kosarka.si, ne bo edina sprememba to poletje. Vidmar se je namreč preselil. A zgolj iz kluba, ne mesta. Istanbulski Fenerbahče, kjer je nastopal pet sezon z vmesnim postankom pri Unionu Olimpiji, je zamenjal za Bešiktaš, prav tako evroligaša. "Živim na evropskem delu, spoznavam tudi ta del mesta. Veliko igralcev sem poznal že od prej, proti precejšnjemu delu ekipe sem že igral. Vsi so zelo v redu fantje. Ni bilo nobenih težav,“ je zadovoljen 24-letnik, ki bi lahko bil soigralec z Boštjanom Nachbarjem, a se je ta naposled odločil za Bamberg.

Lansko evropsko prvenstvo je Vidmar zaradi poškodbe kolena moral izpustiti, letošnje poletje pa za vpoklic Božidarja Maljkovića ni bilo zadržkov. In Gape je bil med najvidnejšimi na pripravljalnih tekmah: "Kmalu sem končal sezono. Prav mi je prišlo, da sem igral in dobil nekaj kondicije pred začetkom klubskih priprav. S selektorjem smo se vsi dobro ujeli, tudi igralci med sabo. Malo časa smo bili skupaj. Kar pa smo bili, smo oddelali dobro.“

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.