Šport > Košarka
18 ogledov

Vidmar odhaja v Bešiktaš

vidmar dragić zupan ošarkarska reprezentanca zbor Anže Petkovšek
Gašper Vidmar, slovenski reprezentančni center, ostaja v Istanbulu. vendar en v Fenerbahčeju, kjer je igral od leta 2007, ampak v Bešiktašu. Podpisal je dveletno pogodbo. Pred meseci pa se je pogovarjal tudi z Unionom Olimpijo.

Center slovenske reprezentance Gašper Vidmar se je v soboto dopoldne priključil slovenski izbrani vrsti, ki še zadnji dan trenira na Gorenjskem. Na priprave je prišel kot nov član turškega Bešiktaša, poroča spletna stran Košarkarske zveze Slovenije. V novem klubu bi se mu utegnil pridružiti tudi Boštjan Nachbar.

Vidmar je sicer že v ponedeljek na reprezentančnem zboru nakazal veliko možnost takšnega razvoja dogodkov, za zunal24.si pa je navedel tudi, da naj bi njegov novi klub Fenerbahčeju moral plačati precejšnjo odškodnino. Očitno sta se slovita kluba sporazumela, za slovenskega repezentanta pa je najbolj pomembno, da bo znova deležen konkretne minutaže. Vidmar je izdal še, da se je pogovarjal tudi z Olimpijo, in sicer je sestankoval s Slobodanom Subotićem, nekdanjim športnim direktorjem, po njegovem odstopu pa so razgovori zamrli.

Bostjan Nachbar | Avtor: Reuters Reuters
Po Urošu Slokarju, ki je pred dnevi podpisal dveletno pogodbo z Gran Canario, je to drugi član slovenske izbrane vrste to poletje z novim klubom. Tudi 211 centimetrov visoki center, ki je lansko poletje reprezentančno akcijo moral izpustiti zaradi rehabilitacije po operaciji strgane križne vezi, je podpisal dveletno pogodbo.

Ljubljančan je v dozdajšnjem delu kariere igral za Janče, Slovana, Uniona Olimpijo in Fenerbahče Ülker, katerega član je bil od leta 2007, eno sezono pa so ga Turki posodili v Tivoli (2009/10). Petkrat je bil član reprezentanc mlajših starostnih kategorij, za člansko izbrano vrsto pa je igral v letih 2007, 2009 in 2010 ter zbral 18 uradnih nastopov.

Komentarjev 1
  • Bor Pirs 13:33 29.julij 2012.

    Spoštovani, vaš komentar je bil zaradi neprimernosti izbrisan. Uredništvo zurnal24.si.