Šport > Košarka
28 ogledov

Nadarjeni Kastrati odhaja iz Olimpije

kastrati košarkarska reprezentanca zbor Anže Petkovšek
Erjon Kastrati, branilec s Kosova, ki niti še ni polnoleten, je najmlajši reprezentant v letošnji poletni akciji. Union Olimpijo je zapustil, Slovenija pa mu je močno prirasla k srcu. V reprezentanco poklican zaradi napredka in želje po državljanstvu.

"Zame je vpoklic ogromna čast. Malo sem bil presenečen nad njim. Zdaj se bom pripravljal z reprezentanco, nato pa še v klubu, tako da bom stoodstotno nared za naslednjo sezono," je za zurnal24.si dejal Erjon Kastrati, najmlajši članski reprezentant v letošnji akciji.

Maljković: "Dobro za slovensko košarko"

Zavoljo številnih odhodov je dobil nekaj priložnosti tudi pri članih Uniona Olimpiji, tudi v Evroligi. "Tega sem zelo vesel. Imel sem nekaj dobrih tekem. Zadovoljen sem. Seveda pa lahko dam tudi več," je prepričan mladenič s Kosova, ki je v Ljubljani že štiri leta. Vsekakor pa ne bo več domoval v Stožicah: "Z Olimpijo smo prekinili pogodbo. O novem klubu ne vem še nič, pogovarjamo se. Osredotočil se bom na reprezentanco, s klubom se za zdaj ne bom obremenjeval." Neuradno se šušlja, da bi kaj lahko njegova nova postojanka postala Krka, tudi sam pa bi najraje ostal v Sloveniji. O Olimpiji Erjon sicer nima slabe besede, razlog za slovo pa je pičla količina minut: "Zelo sem hvaležen Olimpiji, kjer sem preživel štiri leta. Rad bi igral. Olimpija bo nastopila v Evroligi in ne verjamem, da bi bilo zame kaj veliko prostora. Zato klub zapuščam."

O "bratu" Morini

morina reprezentanca u20 u-20 slovenija turčija | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek
Kastratijev najboljši prijatelj je Gezim Morina, član reprezentance do 20 let, ki je na pred kratkim minulem evropskem prvenstvu osvojila sedmo mesto. Po zmagovitem košu, ki ga je Morina dosegel proti Turčiji, je v trenutkih slavja v objem stekel ravno h Kastratiju. "Gezim mi je kot brat. V Ljubljani sva skupaj že štiri leta. Pomagava drug drugemu. Težko je, ko prideš v tujo državo in si sam. Veliko mi je pomagal. Minula sezona v Olimpiji zanj ni bila najboljša. Vesel sem zanj, ker je doigral dobro prvenstvo. Zmago Sagadin ga je dvignil, kot tudi vso ekipo. Žal mi je, da so izgubili proti Francozom, a so igrali zelo lepo," je navdušen Erjon, ki je nekaj časa med pripravami na novo sezono preživel tudi v Los Angelesu, kjer sta vadila skupaj z Zoranom Dragićem.

V bitko za državljanstvo

avanzo košarkarska reprezentanca zbor | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek
"Kastrati za zdaj še nima slovenskega državljanstva. Dobil ga bo v teoriji lahko z zakonom o izredni naturalizaciji šele po dopolnjenem 18. letu, kolikor bo star decembra letos. Pri vsaki naturalizaciji je nosilec izvedbe klub, ki bo sprožil postopek, nato pa sledijo postopki na resornem ministrstvu in vladi. Zelo si želimo, da bi izredno naturalizacijo izpeljali naslednje leto. Nato bi lahko po podobnem principu kot pri Gezimu Morini pri Fibi ob njegovem imenu poskušali doseči izbris zvezdice," je pojasnil direktor članskih reprezentanc Matej Avanzo. Izbris zvezdice v praksi pomeni, da bi lahko igral s statusom kot Slovenec in ne kot naturalizirani igralec, kar je KZS uspelo že pri Morini: "Potrudili se bomo, da nam uspe. To je eden od razlogov, da smo ga poklicali v reprezentanco. Poleg tega v zadnjem času kaže izjemen individualni napredek."

 

Komentarjev 1
  • bestlove 18:56 23.julij 2012.

    Hello . ( yvonne44love@yahoo. com )My name is Miss Yvonne, am happy to write to you, i like making friends that is why i write you at zurnal24.si, i will like you to send me a mail to my ...prikaži več email ( yvonne44love@yahoo. com ) for me to know if you get my mail, so that i will tell you about me and a picture, i believe distance and color will not be a barrier, i hope to read from you as i wait for your mail, bye,Yvonne .