Šport > Košarka
51 ogledov

"Za Olimpijo bi bil zainteresiran"

Matej Krusic in Dalibor Djapa KZS/www.alesfevzer.com
Union Olimpija po dveh krilnih košarkarjih in organizatorju želi pripeljati še visokega branilca in centra. Prednost imajo Slovenci, zaradi zahtev domačih tekmovanj. A na voljo jih ni na pretek ... Center Matej Krušič bi bil za scenarij povratka iz Grčije v Slovenijo.

"Hahaha, o tem nič ne vem. Tudi moj agent mi ni nič rekel,“ se je za zurnal24.si iz Grčije, kjer nastopa za Aris, glede morebitnega stika z Unionom Olimpijo oglasil Matej Krušič, 24-letni in 211 centimetrov visoki center, ki se že tedne, seveda neuradno, omenja kot eden od kandidatov za dres zmajev. V manjših grških klubih bogatije ni in tudi pri Arisu, sicer sedmem moštvu lige, plače zamujajo. Krušič ima enoletno pogodbo.

Ni problem denar, ampak minute

"Finančne težave so znosne, ni sile. Denar zamuja kot povsod. Tudi ko sem igral v Sloveniji, je denar zamujal za dva ali tri mesece, tako da ni panike. O prekinitvi pogodbe zaradi tega niti nisem razmišljal,“ je pojasnil nekdanji rokometaš, ki pa se ponudbe zmajev vseeno ne bi branil. Razlog: gretje klopi: "Pričakoval sem več, po poškodbi gležnja igram po 10, 15 min, rad bi več. Nismo zato v Grčiji, da bi sedeli na klopi. Želel bi si igrati. Olimpija nastopa v ligi ABA, ki je precej visoka raven, tako da bi bil navsezadnje zainteresiran tudi za to.“ Nekdanji član Slovana, Heliosa in Šentjurja sicer v grški ligi dosega 4,9 točke in 3,4 skoka v 11 minutah. Gre za zelo robustnega centra, ki ima še precej prostora za napredek. Njegov minus pa je, da se je z resno košarko začel ukvarjati šele sredi najstniških let.

Šest odhodov, štirje novinci

Union Olimpija po nenadejanem odhodu Davisa Bertansa in prihodih Vladimirja Dašića, Željka Zagorca in nazadnje Gorana Jeretina, ta je nocoj z Ljubljančani že opravil prvi trening, išče še dva košarkarja, a trg, še posebej cenovno dosegljivih igralcev, je dodobra omejen. Sicer pa je klub v letošnji sezoni zapustilo šest košarkarjev, poleg omenjenih treh pa je prišel še Jan Močnik.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.