Šport > Košarka
21 ogledov

Jan Močnik spet v Unionu Olimpiji

jan močnik
1/6
Saša Despot
Sašo Filipovski je po peterici odhodov vendarle dočakal prvo okrepitev v Unionu Olimpiji – to je organizator igre, 24-letni in 174 centimetrov visoki Jan Močnik, ki nosi vzdevek Lumpi.

"Union Olimpijo je danes okrepil stari znanec in ljubljenec občinstva, 174 centimetrov visoki organizator igre Jan Močnik. Igralec je za Union Olimpijo že igral v sezoni 2007/2008, ko se je veselil naslova državnega prvaka, v isti sezoni pa je nastopil tudi v polfinalu Lige ABA. V Ljubljani je takrat ostal eno sezono, potem pa je igral na Poljskem in v Italiji. Močnik je pred sezono že oddelal priprave z ekipo trenerja Saše Filipovskega, sedaj pa je tudi uradno podpisal pogodbo z Unionom Olimpijo do konca sezone 2011/2012," so zapisali na uradnem Facebook profilu Uniona Olimpije.

Jan Močnik, fant iz Deskel, je svojo športno pot začel v Novi Gorici, kjer je igral vse do konca sezone 2002/03, ko se je preselil v Kraški Zidar iz Sežane. V tem klubu je ostal vse do začetka sezone 2006/07, ko se je zopet vrnil v Novo Gorico. V naslednji sezoni je sledil prestop v ljubljansko Union Olimpijo. Tekom sezone se je veselil naslova prvaka slovenske lige, igral pa je tudi v polfinalu lige ABA. V Ljubljani je ostal zgolj eno sezono, potem pa je prestopil v poljski PGB Basket Poznanj ter kasneje v Postojno. V sezoni 2009/10 je igral v drugi italijanski ligi za Snaidero iz Vidma. V svoji reprezentančni karieri je bil Jan Močnik član vseh mladinskih selekcij Slovenije. Blestel je predvsem na U-20 evropskem prvenstvu v domači Novi Gorici, kjer je v povprečju za Slovenijo dosegal 9 točk in 5 podaj na tekmo. Pred sezono 2011/12 se je že pripravljal z Unionom Olimpijo, v decembru 2011 pa je tudi podpisal pogodbo do konca sezone, so še sporočili iz ljubljanskega kluba.

Upati je, da se je z Močnikovim prihodom le zaustavil plaz odhodov – Danny Green, Ben Woodside, Ratko Varda, Damir Markota, Aleksandar Ćapin.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.