Šport > Košarka
12 ogledov

Zmaga za Knicks, derbi vzhoda Torontu

Carmelo Anthony New York Knicks EPA
Ekipa New York Knicks je v severnoameriški košarkarski ligi NBA doma premagala Orlando Magic s 108:95, slovenskega košarkarja Saše Vujačića pa ni bilo na parket gostiteljev.

Za Knicks je bil najučinkovitejši Carmelo Anthony z 19 točkami, 11 skoki in šestimi podajami. Njegov soigralec Kristaps Porzingis je dodal točko manj, 18 pa jih je zadel tudi prvi strelec gostov Črnogorec Nikola Vučević. Miami Gorana Dragića in Bena Udriha bo igral v noči na nedeljo po slovenskem času v Bostonu.

Najbolj razpoložen košarkar večera je bil tokrat Kyla Lowry, ki je s 43 točkami dosegel rekord kariere in je odločilno pripomogel k zmagi ekipe Toronto Raptors v derbiju vzhodnega dela lige. Toronto je ugnal vodilni Cleveland Cavaliers z 99:97 in ostal drugi, Miami pa je četrti.

Lowry je v izenačenem dvoboju dosegel tudi odločilni koš 3,8 sekunde pred koncem, ko je metal le malo prek črte za tri točke in ga Matthew Dellavedova ni uspel zaustaviti. "Poleg napada je bila pomembna tudi naša agresivnost. Na tekmo smo šli osredotočeni na obrambno igro. Uspelo nam je, saj smo zelo dobro ekipo ustavili pod 100 točkami," je menil Lowry.

Pred odločilnim metom je 51 sekund pred koncem poskrbel tudi za izenačenje, nato pa je J.R. Smith zgrešil trojko in omogočil domačim zadnji pravi napad. Gostje v slabih štirih sekundah nato niso imeli pravih možnosti za preobrat. Zvezdniki LeBron James zadnjega meta ni pretvoril v trojko in je ostal pri 25 točkah.

Dallas Mavericks je Denver Nuggets s 122:116 ugnal šele po podaljšku. Tesno je bilo tudi na tekmi med Indiano Pacers in Charlotte Hornets, kjer je 2,4 sekunde pred zaključkom Kemba Walker poskrbel za zmago gostov s 96:95.

Košarkarji Atlante Hawks so s 103:88 ugnali Chicago Bulls in končali niz treh porazov. Ekipi iz Los Angelesa sta doživeli različni usodi. Sacramento Kings je doma izgubil s Clippers s 107:117, igralci Lakers pa so pred svojimi gledalci klonili z Memphis Grizzlies s 95:112.

Liga NBA, izidi:

New York Knicks - Orlando Magic 108:95
Vujačić ni igral za New York.

Toronto Raptors - Cleveland Cavaliers 99:97
Atlanta Hawks - Chicago Bulls 103:88
Dallas Mavericks - Denver Nuggets 122:116 (podaljšek)
Indiana Pacers - Charlotte Hornets 95:96
Philadelphia 76ers - Washington Wizards 94:103
Sacramento Kings - Los Angeles Clippers 107:117
Los Angeles Lakers - Memphis Grizzlies 95:112

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.