Šport > Košarka
63 ogledov

Zmaji blizu preobrata, a znova ni šlo

KK Union Olimpija Saša Despot
Košarkarji Uniona Olimpije so v 3. krogu 2. dela evropskega pokala izgubili z Nižnim Novgorodom s 73:79 (17:28, 35:48, 56:62).

Košarkarji Uniona Olimpije so doživeli tretji poraz v drugem delu evropskega pokala. Pred domačimi gledalci v Stožicah so morali priznati premoč ruski ekipi iz Nižnega Novgoroda, ki je zmagala z 79:73.

Ljubljančani tako ostajajo brez zmage v drugem delu tekmovanja, v naslednjem krogu 26. januarja pa jih čaka isti tekmec, tokrat v milijonskem mestu 400 kilometrov vzhodno od Moskve.

Nižni Novgorod je v Stožicah zabeležil prvi dve točki v drugem delu. Povsem zasluženo, saj je vodil večji del srečanja. V prvem polčasu je imel že 15 točk naskoka, tudi v nadaljevanju pa je znal ubraniti prednost. Zeleno-beli so sicer grozili - v tretji četrtini so se približali na 54:55, slabih pet minut pred koncem tekme pa so celo izenačili rezultat (68:68), vendar niso imeli dovolj moči za popoln preobrat. Gostje so vprašanje zmagovalca rešili z delnim izidom 8:0.

"Ne da bi to tekmo lahko zmagali, ampak bi jo enostavno morali. Imeli smo vse možnosti za to, a smo predvsem z našimi napakami, slabimi deli tekme, neumnostmi v igri, zmago zapravili. Predvsem v prvem polčasu smo igrali slabo obrambo, potem smo obrambo zamenjali in nadaljevali boljše. V drugem polčasu je bila obramba solidna. V trenutku, ko smo ujeli priključek, smo nespametno odigrali v napadu, predvsem igralci, ki imajo več izkušenj in se jim takšne stvari naj ne bi dogajale. Na žalost smo izpustili priložnost za zmago," je po tekmi dejal domači trener Gašper Potočnik.

"Gledali smo lahko napeto tekmo, ki je bila težka za obe ekipi. Težko rečem, da smo boljša ekipa od Uniona Olimpije. Mislim, da imata obe ekipi težave z igranjem konstantno skozi celotno srečanje. Lahko bi dejal, da je to normalno, ampak ni. Obe ekipi sta igrali dobro pet, sedem minut, potem pa nadaljevali kot da na igrišču igrajo otroci. Uspeli smo zmagati predvsem zaradi tega, ker smo imeli več potrpljenja. Igrali smo dobro v nekaterih trenutkih tekme, na koncu pa smo le uspeli v določenih situacijah, ko je bilo potrebno odgovoriti na napad Uniona Olimpije," pa je menil strateg gostov Ainars Bagatskis.

Pri Unionu Olimpiji so imeli štirje igralci dvomestno število točk - Miha Lapornik 15 točk, 5:7 za dve točki, Sava Lešić 14 točk, 5 skokov, Dawan Robinson 14 točk, 4 skokov in Saša Zagorac 13 točk, 10 skokov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.