Šport
59 ogledov

Košir o ekipi Tine: "Jokanje mi gre na živce"

Jure Košir na današnji tekmi v Kranjski Gori. (Foto: Nik Rovan) Nik Rovan
"Če bi prišla s svojimi sponzorji, ji ne bi pustili na tekmovanja. Ampak menim, da so še vedno toliko pametni, da do tega ne bo prišlo," o ideji ekipe Tine Maze, da bi ta znova stopila na popolnoma samostojno pot, meni Jure Košir.

"Svetoval bi – malo pameti v roke. Takšne dramatične izjave, sploh ob rezultatih, ki niso najboljši – sploh za tiste, ki smo se kdaj ukvarjali s športom , so malo za lase privlečene. Tudi javnost ima tega počasi dovolj," o zadnjem XY. nadaljevanju spora med Tino Maze in Smučarsko zvezo Slovenije (SZS)Andrea Massi je namreč napovedal, da bo ekipa šla znova na svoje, izven okrilja SZS – meni Jure Košir, nekdanji predsednik zbora in odbora za alpsko smučanje pri SZS: "Neprimerna komunikacija je bila, napaka s strani Tomaža Lovšeta je nedvomna, ampak veliko napak je bilo storjenih tudi z njihove strani. Teza o fasciklu pritožb drži, to se je dogajalo že lani, a je bilo pometeno pod preprogo."

"Malo sem že navajen dram, ki potekajo okrog njih (ekipe Tine Maze, op. a.) in mi gredo tudi malo na živce. V dveh letih so dobili skoraj pol milijona, če odštejemo bonuse, ki jih je obljubil predsednik. Na nobeno stran se ne postavljam, ampak na stvar moramo pogledati z obeh plati. Jokanje mi gre na živce. Šport je bil že prej in bo tudi potem. Je super smučarka, ampak, kar je preveč, je preveč. Malo patetično je izpadlo vse skupaj," ostaja kritičen Košir, ki opozarja, da bo Mazejeva, tudi če bo tekmovala samostojno, morala ohraniti pokrovitelje SZS.

"Verjetno k vragu ne bo šlo vse, zagotovo bo težje, ampak tako ali tako ji ne bodo dovolili nastopati s svojimi pokrovitelji. Če želi imeti svoj marketing, ga ne more imeti. Še vedno mora nastopati z oznakami reprezentance, ker je ustroj mednarodne smučarske zveze (FIS) takšen, da moraš nastopati v okviru reprezentance oziroma za določeno državo. Če bi prišla s svojimi sponzorji, ji ne bi pustili na tekmovanja. Ampak menim, da so še vedno toliko pametni, da do tega ne bo prišlo," je prepričan bivši smučarski as.

Komentarjev 25
  • Vikipiki 17:51 09.februar 2012.

    Jure,ja,ja ti ,ko raje navijaš za Medveščak kot pa za svoje. Da te ni sram.

  • igor.klavora 20:00 08.februar 2012.

    Se strinjam! Funkcionarje na cesto, Lovše pa naj vzame svoj procent od sponzorjev, ki jih bo uspel brez Tine nategnit za kak evro. Hitro bo našel kako drugo kravo molznico!

  • igor.klavora 19:56 08.februar 2012.

    blablabla...jurćek... Tudi ti si imel nekoč svoje muhe...aja opsa...ti si bil bolj preračunljiv, ker si računal na dolgo molžo SZS in si ''vzorno'' sodeloval. Kar hitro si pozabil na vse delo, ki je potrebno, da se katerikoli slovenček malce dvigne ...prikaži več nad povprečne nevoščljive opravljivčke, ki bi Tino radi kar postavili za šivalni stroj kakega propadlega tekstilnega podjetja ali pa v rudnik v zapiranju... Je basanje denarja v žep bolj pomembno kot čista vest?