Šport
584 ogledov

Kralji so se odrekli trem igralcem v zameno za zvezdnika

Pierre-Luc Dubois Profimedia
Anže Kopitar bo odslej garderobo delil z deset let mlajšim zvezdnikom.

Zasedba Los Angeles Kings, za  njo v ligi NHL igra tudi 35-letni slovenski as Anže Kopitar, je bila uspešna v menjavi z Winnipeg Jets. H kraljem se je namreč preselil 25-letni kanadski napadalec Pierre-Luc Dubois v zameno za Alexa Iafalla, Rasmusa Kuparija in Gabriela Vilardija ter izbor drugega kroga nabora leta 2024.

Po menjavi bo Dubois podpisal osemletno pogodbo v vrednosti 8,5 milijona dolarjev na leto (7,8 milijona evrov).

"Pierre-Luc Dubois je vrhunski center z edinstvenim naborom znanj in veseli smo, da se je pridružil organizaciji z dolgoročno pogodbo," je v izjavi sporočil generalni direktor Kings in izvršni podpredsednik Rob Blake.

"V zadnjih nekaj sezonah je dokazal, da lahko prispeva k vsem vidikom igre in navdušeni smo, da lahko v našo postavo dodamo igralca takšnega kova," sporočilo LA Kings povzemata ameriška tiskovna agencija AP in mreža ESPN.

Dubois je bil omejeno prosti igralec in ni bilo pričakovati, da bi podaljšal pogodbo z Winnipegom, potem ko je domnevno zahteval menjavo v začetku tega meseca. Sodi med najboljših šest centrov v ligi NHL. Za Kanadčanom je najboljša sezona v karieri s 63 točkami na 73 tekmah, pred dvema letoma je dosegel rekord kariere, 28 golov.

Pierre-Luc Dubois | Avtor: Profimedia Profimedia

"Prepričala me je tudi stabilnost z dolgoročno pogodbo," je dejal Dubois. "Pripravljen sem se lotiti dela. Osem let je dolga doba in veste, sanje in cilj so očitno osvojiti Stanleyjev pokal."

Sezona 2023/24 lige NHL se bo začela 10. oktobra.

Komentarjev 2
  • PasjaProcesija 23:59 28.junij 2023.

    In po katerem kriteriju sodi med najboljših šest centrov v NHL? Vprašanje, če se vrine med najboljših dvajset, prej šele med najboljših trideset. Ni bil niti prvi center v Winnipegu in zaenkrat ne bo to niti v Los Angelesu. Kot ...prikaži več sem že včeraj napisal, so se Kralji v resnici odrekli štirim igralcem. Izbor na naboru, ki je bil del paketa za Duboisa, jih je predhodno stal še branilca Durzija. Da človeka glava zapeče...

Sorodne novice