Šport
63 ogledov

Krimovke izvedela za tekmice

Krim Mercator, Uroš Bregar
Žreb je Slovenkam znova namenil tudi evropske prvakinje.

Rokometašice Krima Mercatorja bodo v novi sezoni lige prvakinj igrale v skupini C, je odločil današnji žreb na sedežu Evropske rokometne zveze na Dunaju. Krimovke, ki so žreb pričakale v tretjem bobnu, se bodo znova pomerile proti evropskemu prvaku Györu, nemški ekipi Thüringer in zmagovalca druge skupine kvalifikacij.

Prek kvalifikacij se lahko v skupino C uvrstijo romunska Craiova, hrvaška Podravka, turški Muratpasa in srbska Jagodina. Prva ima pravico organizacije turnirja Jagodina, sledijo Podravka, Craiova in Muratpasa. Kvalifikacijski turnir bo med 7. in 9. septembrom.

Nova evropska sezona se bo začela prvi oktobrski konec tedna. Po šestih odigranih kolih skupinskega dela bodo prve tri ekipe iz vsake skupine napredovale v glavni del tekmovanja, preostale ekipe pa bodo evropsko pot nadaljevale v EHF pokalu.

V skupini A bodo Budućnost, Metz, Odense in Larvik, v skupini B Rostov, Koebenhavn, Savehof in Brest, v skupini D pa Bukarešta, Vipers, Rail-Cargo Hungaria in še drugi kvalifikant.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice