Šport
10409 ogledov

Kritizirala je Đokovića, on pa ji je takoj priskočil na pomoč

Novak Đoković Profimedia
Teniška organizacija pod vodstvom Novaka Đokovića se je zavzela za pošteno obravnavno dopinške grešnice Simone Halep.

Teniški svet je pretresla dopinška afera z nekdanjo prvo igralko sveta v glavni vlogi. Simona Halep, zmagovalka dveh turnirjev za grand slam in ena najboljših tenisačic zadnjih let, je bila namreč na avgustovskem OP ZDA pozitivna na dopinškem testu, zaradi česar jo je doletel začasni suspenz.

tenis teniška žogica Teniški svet šokiran Šport Najboljša teniška igralka zadnjih let pozitivna na dopinškem testu

Pristojni organi so v vzorcu 31-letne Romunke odkrili prisotnost snovi FG-4592 (roksadustat), ki vzpodbuja nastajanje hemoglobina in eritrocitov in je na seznamu prepovedanih sredstev Svetovne protidopinške agencije.

simona halep | Avtor: Epa Epa
Halepova je novico o pozitivnem testu označila za "največji šok v njenem življenju". Zanikala je kakršnekoli nepravilnosti in poudarila, da je uživanje prepovednih substanc v nasprotju z vsemi njenimi vrednotami in načeli. "Danes se začenja najtežja tekma mojega življenja: boj za resnico," je v luči razkritja zapisala Romunka in napovedala, da bo dokazala svojo nedolžnost.

Halepovo je pri tem podprl tudi kontroverzni sindikat teniških igralcev PTPA, ki mu predseduje Novak Đoković. "Združenje PTPA je zavezano k temu, da Simoni Halep ali komurkoli drugemu zagotovi pravično možnost pritožbe in ustrezno obravnavno. Borili se bomo za njene pravice in se zavzemali za pravičnost ter transparentnost za vse igralce," je sporočilo združenje, ki sicer v formalnem smislu nima prav velikega vpliva, saj je bila njegova ustanovitev sporna tako za nekatere igralce kot za najvišje instance združenja ATP. Več o tem TUKAJ.

Maščevanje Šport To je vojna! Đoković razkril, kaj mu je storil ATP

Novak Đoković | Avtor: Profimedia Profimedia
Srbskim novinarjem se je zdelo zanimivo, da je bil Đoković prek svojega združenja eden izmed prvih podpornikov Halepove, čeprav je bil z njene strani deležen precejšnjih kritik v zvezi z njegovim cepilnim statusom. Halepova je namreč januarja obsodila Đokovićev poskus, da bi kot necepljena izjema lahko zaigral na OP Avstralije. Srba so takrat po večdnevni bitki, v katero je bilo vpleteno tako sodstvo kot avstralski politični vrh, deportirali iz države in mu izrekli triletno prepoved vstopa.

"Mislim, da v tenisu ni prostora za takšne reči. Nisem se podrobneje spuščala v to, lahko pa rečem, da mi ni bilo všeč. Sem cepljena in imam zato tudi prednost. Če so strokovnjaki na tem področju postavili določena pravila, potem jih moramo upoštevati," je Đokovićev primer takrat komentirala Halepova, česar ji Srb, če sklepamo po odzivu njegovega združenja, ni zameril.

Ivan Ljubičić "Niti en ..." Šport Hrvat povedal žalostno resnico o Federerju
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.