Šport
66 ogledov

Küng do zmage in majice

Küng
Stefan Küng (BMC) je zmagovalec kronometra dirke po Beneluksu. Z zmago je tudi prevzel majico vodilnega.

2. etapa letošnjega BinckBank Toura je bila 12,7 km dolg individualni kronometer po nizozemskem mestecu Venray.

Stefan Küng je z izjemno predstavo deklasiral konkurenco ter slavil s prednostjo 14 sekund pred novopečenim evropskim prvakom Victorjem Campenaertsom (Lotto Soudal). Še dodatno sekundo je zaostal Soren Kragh Andersen (Sunweb).

Švicarski specialist za kronometer, ki je letos dobil že svojo tretjo preizkušnjo na čas, je tudi prevzel majico vodilnega. Küngu je tako že drugo leto pripadel kronometer BinckBank Toura.

Küng | Avtor: Profimedia Profimedia

Slovenci se niso najbolj izkazali. Še najboljši je bil Jan Polanc (UAE Emirates), ki je z zaostankom 41 sekund zasedel 33. mesto, v skupnem seštevku je z istim zaostankom na 34. mestu. Matej Mohorič je bil 55. (+0:58), Borut Božič, Luka Pibernik in David Per (vsi Bahrain Merida) pa so se uvrstili za 100. mestom.

BinckBank BinckBank Tour Šport Mladi Jakobsen premagal Kittla in ostale sprinterje primož roglič Lotto NL-Jumbo Šport Roglič dobiva novo orožje za naskok na Tour
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.