Šport
21 ogledov

Lanska finalista začela odlično

pittsburgh penguins Profimedias
Letošnja finalista najprestižnejšega hokejskega klubskega prvenstva na svetu sta odločno krenila v novo sezono. Tako aktualni prvaki in nosilci Stanleyjevega pokala Pittsburgh Penguins kot finalisti iz moštva San Jose Sharks so zmagali na uvodnih dveh tekmah.

Aktualni zmagovalci lige NHL Pittsburgh Penguins, ki so v letošnjem velikem finalu z izidom 4:2 v zmagah premagali San Jose Sharks, so na začetku nove sezone najprej po izvajanju kazenskih strelov odpravili Washington Capitals, nato pa s 3:2 še Anaheim Ducks.

Na obeh tekmah je bila odločilna vloga vratarja pingvinov Marc-Andrea Fleuryja, ki je proti Anaheimu ubranil 33 strelov gostujočih hokejistov na gol ter tako odbil silovit pritisk racmanov v tretji tretjini po izenačenju.

"Obstreljevanje je bilo res hudo, ploščki so padali od vsepovsod. Okoli gola se je gnetlo igralcev, ki so na vsak način skušali potisniti plošček v mrežo, na koncu pa se je razpletlo tako, kot smo si zastavili pred obračunom," je bil zadovoljen Fleury, ki je s svojimi obrambami zakrpal vrzeli, ki so nastale v vrsti Pittsburgha, potem ko se je poškodoval prvi zvezdnik ekipe Sidney Crosby.

Zelo dobro sta se odrezala oba vratarja, vratar Anaheima Jonathan Bernier je tako v svojem debiju v vrsti Ducks zaustavil 42 strelov domačih hokejistov. V zadnji tretjini sta oba vratarja mreži ohranili nedotaknjeni.

Tudi San Jose Sharks so že uvodoma pokazali veliko željo po ponovitvi uspeha iz minule sezone ter preboju v končnico in veliki finale. Ekipa Columbus Blue Jackets je precej zaposlila aktualne finaliste lige NHL, ki so nazadnje obračun dobili z izidom 3:2. Na premieri v sezono so z 2:1 v kalifornijskem derbiju ugnali moštvo Los Angeles Kings Anžeta Kopitarja, ki je izgubilo oba uvodna dvoboja, prvo zmago pa bodo naskakovali v noči na sredo, ko jih čaka gostovanje pri Minnesoti.

Dve odločitvi po kazenskih strelih

Sobotni hokejski večer je bil sila pester, ljubitelji igre na ledu pa so lahko spremljali kar 13 obračunov, dva, oba kanadska, sta se končala po kazenskih strelih, v prvem kanadskem derbiju je bila v loteriji uspešnejša Ottawa Senators, ki je s 4:3 premagala Montreal Canadiens, v drugem pa je Vancouver Canucks v kazenskih strelih z 2:1 odpravil Calgary Flames.

Podaljšek v puščavskem obračunu v Glendalu v Arizoni je odločil junak domačih Coyotes, švedski reprezentančni branilec Oliver Ekman-Larsson za zmago s 4:3 nad Philadelphia Flyers. Ekman-Larsson, mojster igre v podaljških, je vodilni branilec v ligi NHL po številu odločilnih oziroma zmagovitih zadetkov, teh je v zadnjih treh sezonah zbral kar 21.

Ekipa Washington Capitals je dobila premiero na domačem ledu proti New York Islanders (2:1) po zaslugi dveh zadetkov Daniela Winnika.

Po dveh porazih so hokejisti Chicago Blackhawks končno prišli do prve zmage v novi sezoni, s 5:3 je padla ekipa Nashville Predators, tudi po zaslugi prispevka Richarda Panika, ki je prvič v karieri na eni tekmi zabil tri gole.

Ekipa Dallas Stars, dobitnica predsednikovega pokala kot najboljša ekipa v rednem delu minule sezone, je s 5:6 klonila v gosteh proti Colorado Avalanche, za katere je premierni hat-trick, torej tri gole, v svojem krstnem nastopu za moštvo iz Kolorada prispeval Joe Colborne.

Liga NHL:

Vancouver Canucks - Calgary Flames 2:1**
Ottawa Senators - Montreal Canadiens 4:3**
Pittsburgh Penguins - Anaheim Ducks 3:2
Tampa Bay Lightning - New Jersey Devils 3:2
Toronto Maple Leafs - Boston Bruins 4:1
Washington Capitals - New York Islanders 2:1
St. Louis Blues - New York Rangers 3:2
Chicago Blackhawks - Nashville Predators 5:3
Arizona Coyotes - Philadelphia Flyers 4:3*
Colorado Avalanche - Dallas Stars 6:5
Columbus Blue Jackets - San Jose Sharks 2:3
Florida Panthers - Detroit Red Wings 4:1
Minnesota Wild - Winnipeg Jets 4:3

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.