Šport
6920 ogledov

Lastnik legendarnega kluba naj bi mladoletnici plačeval za spolne odnose

Daryl Katz, Edmonton Oilers Profimedia
V športnem svetu je odjeknil velik škandal, potem ko so se pojavile obtožbe, da naj bi prvi človek NHL franšize Edmonton Oilers plačal mladoletnici kar 75.000 dolarjev za spolne odnose.

Daryl Katz, lastnik hokejskega moštva Edmonton Oilers, je bil optožen spolnega odnosa z balerino Sage Humphries, ko je bila slednja še mladoletna.

Omenjena manekenka, pevka in balerina pri Bostonskem baletu je leta 2021 skupaj s kolegico tožila koreografa Mitchella Taylorja Buttona in njegovo ženo, bivšo balerino Dusty Button, da naj bi ju spolno in verbalno zlorabljala ter ju silila, da živita pod njuno streho, obenem pa jima grozila, da jima bosta uničila kariero, če bosta komu povedali.

Kasneje se je tožbi pridružilo še nekaj balerin, tako da je zakonca Button na koncu kar sedem plesalk obtožilo spolno zlorabe, med drugim tudi mladoletnic, saj naj bi najmlajša štela vsega 11 let.

Sage Humphries | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Družina Button pa je nato v povezavi s Humphriesovo vložila protitožbo, saj sta zakonca trdila, da naj bi bili vsi spolni odnosi sporazumni ter šele zatem, ko je Sage že dopolnila 18 let. Zakonca st v tožbi trdila, da je Humphriesova pred dopolnjenim 18. letom že imela številne spolne odnose, toda ne z zakoncema Button.

Buttonova sta tako v svoji protitožbi priznala, da je bila mladoletna Humphriesova resnično žrtev spolne zlorabe, toda ne z njune strani. Mlado balerino naj bi namreč kar njena lastna mama silila v spolne odnose z nekaterimi ameriškimi bogataši, izmed katerih je najbolj znano ime Daryl Katz, ki naj bi za usluge 17-letne mladoletnice izkrcal kar 75.000 dolarjev.

Katz je vse obtožbe že zanikal, liga NHL pa je nemudoma odprla preiskavo, saj želi priti zadevi do dna. Katz je zaenkrat priznal, da se je leta 2016 dobil s Humphriesovo ter ji izplačal 75.000 dolarjev, ki pa naj bi bili namenjeni za njen filmski projekt.

Daryl Katz, Edmonton Oilers | Avtor: Profimedia Profimedia

Kot glavni dokaz, ki naj bi ga Buttonova predložila proti Katzu, se zaenkrat navaja posnetek zaslona izmenjave sporočil med Katzom in Humphriesovo, katerih avtentičnost pa še ni bila potrjena. Omenjena sporočila sicer ne vsebujejo nobene eksplicitne vsebine, a naj bi nakazovale na to, da ima Katz skrivnost, za katero ne želi, da bi jo Humphriesova izdala svetu.

Odvetnik Humphriesove je že zanikal vse obtožbe na Katzov račun ter jih označil zgolj kot poizkus distrakcije, ki naj bi umaknila pozornost s primera Button.

Omenjeni kanadski milijarder se je sicer v preteklosti že znašel v središču podobnega škandala, ko ga je leta 2017 brazilska filmska igralka Greice Santo obtožila, da ji je ponujal denar v zameno za spolne odnose, družika Katz pa naj bi ji grozila, da bo uničila njeno kariero, če ne bo držala jezika za zobmi.

Katzovo bogastvo se sicer ocenjuje na 3,7 milijarde dolarjev, sam bogataš pa je v Kanadi izjemno priljubljen zaradi vseh dobrodelnih del in aktivnosti. Med drugim naj bi tekom petih let širom Kanade v dobrodelne namene namenil okoli 50 milijonov dolarjev.

Daryl Katz, Edmonton Oilers | Avtor: Profimedia Profimedia

Med drugim je tudi lastnik NHL ekipe Edmonton Oilers, ene najbolj slovitih hokejskih moštev, ki se lahko pohvali s kar petimi Stanleyevimi pokali, katere so "Naftarji" osvojili med leti 1984 in 1990, ko je zanje igral največji vseh časov, Wayne Gretzky. Seveda Katza takrat še ni bilo zraven, saj je moštvo kupil šele leta 2008.

Komentarjev 1
  • wolfenstein 17:23 07.avgust 2022.

    Videno večkrat. Vse je lepo in prav dokler denarja ne porabijo ali pa dokler jih z istim orožjem ne izrinejo mlajše. Potem sledi #metoo

Sorodne novice