Šport
1867 ogledov

Legenda kluba se vrača k serijskim slovenskim prvakom

Jan Pokeršnik ACH Volley Ljubljana
Pokeršnik se vrača v oranžno gnezdo.

Iz tabora aktualnih državnih, pokalnih in srednjeevropskih prvakov, ekipe ACH Volley Ljubljana, prihaja novica, da se v Tivoli vrača stari znanec ljubljanskega občinstva Jan Pokeršnik. Za zmaje je sicer tudi odlični odbojkar na mivki v različnih obdobjih igral že devet sezon, v minuli pa je pod vodstvom slovenskega trenerja Bogdana Kotnika uspešno zastopal barve romunske Steaue ter postal romunski podprvak.

Izkušeni 33-letni odbojkar, ki je svojo športno pot začel pri ravenskem Fužinarju, v Sloveniji igral tudi ta kamniški Calcit, med drugim pa se preizkusil tudi v tujini, natančneje v Franciji (Beauvais), Švici (Lugano) in Romuniji, se je po enoletni odsotnosti vrnil k serijskim slovenskim prvakom, kjer je preživel prejšnjih šest sezon.

Jan Pokeršnik | Avtor: ACH Volley Ljubljana ACH Volley Ljubljana

"Vesel sem, da se vračam tako rekoč domov, saj sem z ACH Volleyjem preživel že vrsto uspešnih let. Ekipa se je dodobro pomladila in ena izmed nalog nas starejših igralcev je, da čim bolj pomagamo mlajšim," je dejal evropski podprvak s Slovenijo iz leta 2015 ob vnovični sklenitvi sodelovanja z ACH Volley Ljubljana.

Pokeršnik bo ob kapetanu Nikoli Gjorgievu ter občasnima slovenskima reprezentantoma Alenu Šketu in Maticu Videčniku v veliko pomoč mladim in talentiranim igralcem, ki bodo sestavljali ogrodje ekipe slovenskih prvakov v prihajajoči sezoni. Sprejemalsko linijo bodo tako v prihodnji sezoni ob Pokeršniku tvorili še Luka Marovt, Šket in Klemen Šen.

Jan Pokeršnik | Avtor: ACH Volley Ljubljana ACH Volley Ljubljana

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice