Šport
20 ogledov

Legia se ne da: s pritožbo še na CAS

Legia Steaua Liga prvakov EPA
Potem ko je Uefa dvakrat zavrnila pritožbo varšavske Legie zaradi kazni v kvalifikacijah Lige prvakov, se je poljski klub pritožil še na zadnjo stopnjo, ki mu je preostala.

Mednarodno športno razsodišče (CAS) je sporočilo, da je prejelo pritožbo varšavske Legie. Obravnavalo jo bo prednostno in svojo odločitev sporočilo v ponedeljek, le dva dni pred prvo tekmo 4. predkola kvalifikacij za Ligo prvakov med Mariborom in zaenkrat še ne dokončno znanim nasprotnikom.

Uefa je v četrtek tudi na drugi stopnji zavrnila pritožbo Poljakov, kar pomeni, da je v zadnji krog kvalifikacij uvrščen škotski Celtic. Uefina pritožbena komisija je tudi ob drugi obravnavi pritožbe Legii tako potrdila kazen, ki sta jo izrekli njeni komisiji za nadzor in disciplino.

CAS že pozval Celtic in Uefo k odzivu

Razsodišče CAS je sporočilo, da je poljski klub v petek vložil pritožbo. V njej zahteva, da Uefa razveljavi kazen in Legii dovoli nastopanje v četrtem krogu kvalifikacij, pa tudi to, da Uefa razveljavi vse odločitve, povezane z igralcem Bereszyńskim. CAS je na svoji spletni strani pojasnil, da je takoj začel postopek ter pozval Uefo in predstavnike Celtica, naj pisno pojasnijo sporne dogodke. CAS bo svojo odločitev predvidoma sporočil v ponedeljek popoldne.

Poljski prvak je na igrišču sicer prepričljivo dobil obe tekmi tretjega kroga kvalifikacij Lige prvakov proti škotskemu (4:1 in 2:0), toda ker je na povratni tekmi v 88. minuti v igro vstopil Bartosz Bereszyński, ki ni imel pravice nastopa, je nato za zeleno mizo tekmo dobil Celtic s 3:0. Skupni izid je bil tako 4:4, Škoti pa so napredovali zaradi gola v gosteh. Bereszyński je v igro sicer vstopil, ko je bil dvoboj že zdavnaj odločen.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.