Šport
3879 ogledov

Liga v šoku: legendarni igralec sredi tekme doživel infarkt

Jay Bouwmeester Reševalni pas/Twitter
Tekma med Anaheimom in St. Louisom je bila odpovedana.

V severnoameriški hokejski ligi NHL zaradi zdravstvenih težav Jayja Bouwmeesterja niso do konca odigrali tekme med Anaheimom in St. Louisom. Pri izidu 1:1 v prvi tretjini so tekmo prekinili, ko se je Bouwmeester zgrudil zaradi težav s srcem. Igralcu so pomagali z defibrilatorjem in ga odpeljali na nadaljnje zdravljenje v bolnišnico.

Po zadnjih poročilih naj bi legendarni igralec doživel infarkt,  a naj bi bil že pri zavesti ter se zavedal stvari okoli sebe. Bouwmeester je sicer legendarni kanadski branilec, ki je s svojo reprezentanco na Svetovnih prvenstvih osvojil kar dve zlati in eno srebrno medaljo, prav tako pa je tudi nosilec olimpijske zlate medalje iz Sočija.

Ekipi Ducks in Blues sta se odločili, da bodo tekmo odigrali do konca drugič. V ligi NHL so tako odigrali deset, namesto predvidenih 11 tekem.

Buffalo je s 3:2 premagal najslabšo ekipo lige NHL Detroit, Toronto je bil po podaljšku s 3:2 boljši od Arizone, Florida je s 5:3 odpravila New Jersey, New York Islanders so bili s 5:3 boljši od Philadelphie, Tampa Bay je po podaljšku z 2:1 ugnala Pittsburgh, Minnesota je bila s 4:0 boljša od Las vegasa.

Izid tekme New York Rangers - Winnipeg Jets je bil 4:1 za Newyorčane, Carolina je s 4:1 odpravila Dallas, Colorado je bil s 3:0 boljši od Ottawe, Chicago pa ni mogel zaustaviti naleta Edmontona, ki je slavil s 5:3.

* Izidi:
Colorado Avalanche - Ottawa Senators      3:0
Edmonton Oilers - Chicago Blackhawks      5:3
Dallas Stars - Carolina Hurricanes        4:1
Minnesota Wild - Vegas Golden Knights     4:0
Winnipeg Jets - New York Rangers          1:4
Buffalo Sabres - Detroit Red Wings        3:2
New Jersey Devils - Florida Panthers      3:5
New York Islanders - Philadelphia Flyers  5:3
Pittsburgh Penguins - Tampa Bay Lightning 1:2 - podaljšek
Toronto Maple Leafs - Arizona Coyotes     3:2 - podaljšek
prestavljeno: Anaheim Ducks - St. Louis Blues
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice