Šport
60 ogledov

Ljubljana ostaja naj, a MVP je Mariborčan

slo bowl II zmagovalci
1/74
Gal Jakič
Ljubljana Silverhawks so osvojili Slo Bowl II in ohranili primat najboljšega v slovenskem prvenstvu am. nogometa. V finalu so z 29:19 premagali Zagreb Thunder. Nagrado za najboljšega igralca je dobil podajalec tretjeuvrščenih Maribor Generalsov, Robi Fišer. Čustva prvakov, udarci in touchdowni, navijačice ... zgodba finala v galeriji.

Končana je druga sezona v ameriškem nogometu. V tekmi za prvo mesto so se pomerili branilci naslova Ljubljana Silverhawks in povabljeno moštvo v SNFL, Zagreb Thunder. Na tekmi, ki ni navdušila navijačev na tribunah stadiona v Slovenski Bistrici, kaj hitro ni bilo več dvoma o zmagovalcu. Sokoli so že ob polčasu vodili s 23:7 in Slo Bowl II dobili z rezultatom 29:19. V obrambi sta izstopala predvsem Andrej Juvan in Milan Narat. Slednji se je izkazal tudi v vlogi kickerja. Rok Štamcar je podal za dva touchdowna in enega še pritekel, po tleh sta jarde za ljubljansko ekipo počasi zbirala Matej Pavlič in Gregor Črepinšek. Pri Zagrebčanih je bolj ali manj igral le Američan Conrad Meadows, ki je podajal in tekel in tako poskrbel za tri touchdowne najboljše hrvaške ekipe. Uroš Valant je tako s svojimi fanti ponosno dvignil drugi pokal za prvaka Slovenije. Silverhawks zdaj čaka še ena tekma v mednarodni ligi Cefl - z Budapest Wolves se bodo pomerili za uvrstitev v finale proti Beograd Vukovom.

Tekmo za tretje mesto so dobili Maribor Genarals/Sl. Bistrica Werewolves. Tudi to srečanje je bilo odločeno že ob polčasu, ko je za 21:0 svoj drugi touchdown dosegel podajalec Robi Fišer. Po tretjem touchdownu Fišerja za 28:0 so Kranj Alp Devils le pokazali nekaj več in po lepem teku najlepšega presenečenja Bowla, Eda Žeriča, znižali na 7:28. Do konca smo videli več izgubljenih žog in še dva touchdowna za končnih 35:14. Fišer je po tekmi prejel nagrado za najboljšega igralca sezone (Meadows je v glasovanju dosegel drugo mesto, Črepinšek pa tretje).

Komentar po končani sezoni

Silverhawks so s sezono brez poraza dokazali, da so še naprej vsaj razred boljši od konkurence. Njihova glavna prednost je, da so zanesljivi tako v napadu kot v obrambi in na posebnih moštvih. So najbolj kompletno moštvo. Vidi se, da imajo izkušnje, ustavile jih niso niti poškodbe, še naprej dobro deluje razvoj mladih igralcev. Največji napredek so naredili Generals, kjer je naveza Fišer - Tadej Holler/Luka Pršina strah in trepet tudi za Silverhawkse. Še bolj se na eno samo dimenzijo igre zanašajo Thunderji, ki bi brez Meadowsa težko spravili skupaj kak touchdown. Alp Devils so razočaranje sezone. Spet so jih načele poškodbe, obenem pa se zdi, da so se bolj ukvarjali s sodniki kot z lastno igro. Za prihodnjo sezono si želimo korak naprej v kakovosti igre pri vseh moštvih in nekaj več posluha potencialnih pokroviteljev, saj so se tudi letos ekipe komajda prebile skozi sezono.

Žal je padla nad sezono tudi črna pika, ko so bili ameriški igralci Silverhawksov za ligo Cefl zaradi neurejenih papirjev izgnani iz države in tako so Ljubljančani bolj ali manj ostali brez pravih možnosti za prvi mednarodni naslov (Vukove so z Američni v rednem delu premagali, tako da jim je res kazalo dobro). A to ni toliko črna pika za Sokole, kot je za vse tiste, ki so jim težave zakuhali. Kdo to so, sami že vedo in naj se zamislijo, koliko škode so s tem naredili ne le Silverhawksom, temveč razvoju ameriškega nogometa v Sloveniji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.