Šport
48 ogledov

Za Silverhawks šteje le pokal

Silverhawks Wolves Lendava Bowl 2011 Gal Jakič
Ljubljana Silverhawks in povabljeno moštvo v slovensko prvenstvo ameriškega nogometa Zagreb Thunder bodo to soboto ob 15.00 igrali za pokal Slo Bowla II. Za branilce naslova iz Ljubljane v Slovenski Bistrici pride v poštev le zmaga.

Slo Bowl II. bo to soboto v Slovenski Bistrici finale druge sezone državnega prvenstva v ameriškem nogometu (SNFL). Ob 11.00 se bodo za tretje mesto pomerili Maribor Generals/Sl. Bistrica Werewolves in Kranj Alp Devils, za prvo mesto pa se bodo ob 15.00 udarili Ljubljana Silverhawks in Zagreb Thunder. Ker so slednji gostje v ligi, so Silverhawks torej že ubranili naslov prvaka, zdaj pa bodo skušali osvojiti še pokal za zmagovalca Slo Bowla II.

Silverhawks so redni del sezone slovenskega prvenstva končali brez poraza (šest zmag). V prvem kolu so Thunderje premagali s 40:14, v gosteh pa so bili boljši z 39:19. V poštev pride le zmaga. "Seveda, vendar pa dolga sezona terja svoj davek, a sem vseeno prepričan, da bodo vsi igralci dali vse od sebe," poudarja tekač Silverhawksov, Gregor Črepinšek. "Na igrišče bomo odšli maksimalno motivirani. Igrali bomo svojo igro in poskušali napraviti čim manj napak."


Napad Sokolov bo vodil podajalec Rok Štamcar, njegova primara tarča bo Jernej Pavlič, po tleh pa bosta jarde in touchdowne osvajala Črepinšek in Matej Pavlič. Zaradi poškodbe bodo pogrešali Andreja Šadla, manjkal bo tudi Nejc Gselman. V vrstah Zagreba bo najbolj nevaren Američan Conrad Meadows (Thunderji so edina ekipa v SNFL, ki lahko igra s tujci), ki pa ga je izvrstna obramba Silverhawksov v rednem delu dobro ustavila. "Oba ameriška igralca Zagreba sta zelo izkušena in sta sposobna izkoristiti napake naše igre, zato si teh ne smemo privoščiti," dodaja Črepinšek.

V tekmi za tretje mesto so favoriti Generals/Werewolves, ki so edini dve zmagi rednega dela dosegli proti Devilsom, a bili obenem edini, ki so skorajda premagali Silverhawks (32:33). Z nekaj več sreče bi lahko premagali Thunderje in igrali za prvo mesto. Alp Devils so v rednem delu sicer visoko izgubljali, a Generals bodo to soboto brez obeh najboljših lovilcev Tadeja Hollerja in Luke Pršine bržkone manj nevarni, pa vendarle najboljšega podajalca v Sloveniji, Robija Fišerja, ne gre nikoli odpisati.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.