Šport
27 ogledov

Prekmurci spoznali gladiatorski šport

Silverhawks Wolves Lendava Bowl 2011
1/80
Gal Jakič
Touchdown Mateja Pavliča za 96 jardov in trik akcija za touchdown Davida Turšiča. To je bilo vse, kar je zmogel napad ljubljanskih SIlverhawksov na četrti tekmi lige Cefl. Dominirali sta obrambi in gostujoči budimpeški Wolves so prvi Lendava Bowl dobili s 17:13.

Četrta tekma podprvakov Ljubljane Silverhawksov v mednarodni ligi Cefl ni bila običajna tekma rednega dela. Na pobudo prekmurskih ljubiteljev ameriškega nogometa so jo odigrali v Lendavi, da bi tudi severovzhodni konec Slovenije spoznal zadnji gladiatorski šport in bi tako tudi najnovejši slovenski klub Murska Sobota Storks dobil kakšnega novega člana. Na t. i. Lendava Bowlu so Ljubljančani na stadionu Nafte gostili Budapest Wolves.

Po zmagi Silverhawksov v prejšnjem kolu nad aktualnimi prvaki Beograd Vukovi (kar je bila njihova prva zmaga nad največjimi rivali), bi bilo pričakovati, da bodo Sokoli favoriti, a temu ni bilo tako. Ljubljanska ekipa ni več ista, saj so bili zaradi neurejenih papirjev trije njihovi ameriški igralci pred dnevi izgnani iz Evropske Unije. Brez podajalca Vinnyja Gaya in tekača Boja Moncurja je njihov napad proti odlični obrambi Wolvesov zmogel le dva res lepi akciji - Matej Pavlič je za touchdown pretekel 96 jardov, David Turšič pa se je v končno cono nasprotnika zrinil po trik akciji v četrtem poizkusu. A odlična je bila tudi obramba ljubljanske ekipe (čeprav brez Desmonda Hendricksa) in tako je bila tekma odprta vse do zaključka tretje četrtine, ko je najprej udaril Peter Cseperkalo, v zadnji pa s podajo v končno cono še Attila Lendvai in Wolves so z rezultatom 17:13 kot prvi dvignili pokal za zmago na Lendava Bowlu.

Poraz Silverhawksov pomeni, da imajo zdaj dve zmagi in dva poraza. Enak izkupiček imajo tudi Wolves, tako bo od drugem finalistu letošnjega Cefla (prvi so že Vukovi) odločala druga tekma med Silverhawks in Wolves, ki bo devetega julija v Budimpešti.

Pred tem Ljubljančane to soboto v Slovenski Bistrici čaka Slo Bowl II., kjer bodo kot branilci naslova finale igrali s povabljeno ekipo v slovensko državno prvenstvo, z Zagreb Thunder. Pred tem se bodo za tretje mesto udarili Maribor Generals in Kranj Alp Devils.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.