Šport
22 ogledov

Lovše bo dobil naslednika

Tomaž Lovše je prepričan, da so pred Tino Maze najuspešnejša leta. (Foto: Dejan Žurnal24 main
Danes bo znano, kdo bo po odstopu Tomaža Lovšeta zasedel izpraznjeno mesto predsednika Smučarske zveze Slovenije. Za mesto predsednika zveze sta le dva kandidata, nekdanji vrhunski smučarski skakalec Primož Ulaga ter diplomat Tomaž Kunstelj.

Oba kandidata za novega predsednika sta bila že vpeta v delovanje smučarske zveze. Primož Ulaga je z devetimi zmagami za svetovni pokal drugi najboljši slovenski smučarski skakalec za Primožem Peterko (15 zmag), osvojil je ekipno srebrno olimpijsko medaljo v Calgaryju (1988) in bil drugi na svetovnem prvenstvu v poletih leta 1988 v Oberstdorfu. Po končani športni poti je šel v podjetniške vode ter bil tudi nordijski direktor ter pozneje poslovni direktor nordijskih disciplin, direktor trženja SZS, končal pa kot zunanji sodelavec.

Tomaž Kunstelj je trenutno generalni sekretar na ministrstvu za zunanje zadeve. Med letoma 2002 in 2006 je bil predsednik zbora za smučarske skoke in nordijsko kombinacijo, dolga leta pa je tudi član in predsednik organizacijskega komiteja svetovnega pokala v smučarskih skokih v Planici. V SK Dolomiti je bil tudi pomočnik trenerja.

Oba kandidata sta že predložila svoja programa. Kot izhaja iz njunih programskih smernic, se v nobenem primeru na zvezi ne obeta nič kaj revolucionarnega, temveč bosta zvezo v skladu z razpoložljivimi finančnimi viri skušala mirno popeljati do konca olimpijskega ciklusa in Sočija 2014. Mandat novega predsednika bo krajši in le polovičen.

Izredna volilna skupščina se bo začela ob 17. uri v dvorani Mercurius, kjer v ljubljanskem nakupovalnem centru BTC City ponavadi potekajo burleskne, komične ter zabavne predstave pod okriljem Siti teatra.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.