Šport
13 ogledov

Majdič: "Živim bolj kot kdajkoli prej"

Petra Majdič Benjamin Kovač
Petra Majdič je spregovorila o dejavnostih po koncu kariere, sodelovanju s Smučarsko zvezo Slovenije in pritiskih, ki so v veliki meri preteklost. "Živim bolj kot kdajkoli prej," se nasmeje.

"V življenju je lepše dajati kot sprejemati. To te bolj zapolni," je za zurnal24.si svoj življenjski nazor opisala Petra Majdič, ki po koncu kariere deluje še bolj sproščeno in radoživo kot prej. Pa čeprav tudi v tekaških časih ni bila nikakršna "kislica".

"Ne čutim več takšnih pritiskov, da moram, moram, moram dosegati neverjetne rezultate. Šlo je za res neverjetne rezultate. Razlika je, če imaš na izbiro le osvojitev prvega mesta, tekmuje pa denimo sto tekmovalcev. Samo eden je zmagovalec in ti moraš to biti stalno. Omenjeno je bilo zame precejšnje breme, posebej zadnja leta, ko ni bilo nič več dobro z izjemo zmage in stopničk. Zdaj je drugače – živim bolj kot kdajkoli prej. Obveznosti pa je več: dobrodelne, sponzorske, medijske akcije," je hitela pojasnjevati Petra, ki se po koncu kariere nikakor ni zavalila na kavč pred televizor s čipsom v roki. Kaj še! Tek, kolesarjenje, hoja s palicami v hribe, rolke, fitnes so njene športne dejavnosti, a to še ni vse. Še vedno sodeluje s Smučarsko zvezo Slovenije.

"V bistvu že pomagam bivšemu trenerju – koordinacijsko, menedžersko pri fantih. Imam zveze in poznanstva, da zagotovim prepotreben denar zanje. Vsaj malo bom poskušala pomagati," je sklenila misijonarka vrhunskega teka na smučeh v Sloveniji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice