Šport
13 ogledov

Man United v finalu ugnal stare rivale

Fletcher Rooney Manchester United Liverpool Champions cup
1/7
EPA
Nogometaši Manchester Uniteda so osvojili prestižni pripravljalni turnir v ZDA. V finalu so premagali svojega starega rivala - Liverpool.

Varovanci Louisa Van Gaala so bili v angleškem finalu v Miamiju od izbrancev Brendana Rodgersa boljši s 3:1. Tekmo si je ogledalo nekaj več kot 50.000 gledalcev. 

Za zmagovalce so zadeli Wayne Rooney v 55., Juan Mata v 57. in Jesse Lingard v 88. minuti. Za Liverpool je bil v 14. minuti iz enajstmetrovke natančen Steven Gerrard. Tekmo si je ogledalo nekaj več kot 50.000 gledalcev.

Padel ameriški rekord

Champions cup je izjemno močan pripravljalni turnir. Osem ekip je bilo razporejenih v dve skupini, zmagovalca obeh skupin sta si priborila nastop v finalu. Manchester United je slavil v skupini A pred Interjem, Romo in madridskim Realom, Liverpool pa je bil najboljši v skupini B, v kateri so igrali še Manchester City, Olympiacos in AC Milan.

Na turnirju je padel tudi rekord. V tretjem kolu skupine A si je tekmo med Man Unitedom in Madridom na Michigan Stadiumu v Ann Arborju ogledalo kar 109.318 gledalcev. To je rekord za nogometne tekme v ZDA. Do letos se je največ gledalcev zbralo na finalu olimpijskih iger leta 1984, ko si je srečanje med Brazilijo in Francijo ogledalo nekaj manj kot 102.000 navijačev.

Van Gaal: "Treba bo premagati Swansea"

"Vesel sem zaradi naših navijačev v ZDA, da smo uspeli osvojiti to lovoriko. Pa tudi zaradi navijačev doma, ker smo premagali Liverpool. Mislim, da so vsi lahko zadovoljni s tem, kar smo prikazali, kar je zelo pomembno. Seveda je bolje zmagovati na pripravah, kot pa izgubljati. Toda bolj pomemben bo start v Premier league, kjer moramo premagati Swansea," je po zmagi povedal Van Gaal, ki je bil pred potjo v ZDA precej skeptičen glede udeležbe na turnirju.

Rodgers: "Še eden ali dva nogometaša"

"Zaslužili smo si vodstvo, imeli smo nekaj priložnost pred in po našem golu. Sodnik bi lahko mirne duše piskal še eno enajstmetrovko za nas. United je bil takrat v težki situaciji, nato pa smo prejeli poceni gol, drugi zadetek pa je bil odločilen. Kljub temu sem videl veliko dobrih stvari in se veselim prihajajoče sezone," je povedal Rodgers, ki je najavil še nekaj okrepitev. "Naši igralci so trenutno v dobri formi. Vendar nam na nekaterih položajih manjka kakšen nogometaš in zato ni nemogoče, da bomo dobili še eno ali dve okrepitvi. Naša ekipa je bila v prejšnji sezoni maloštevilčna, letos pa moramo biti močnejši zaradi Lige prvakov," je dejal Severni Irec.

Champions cup, finale:

Manchester United : Liverpool 3:1 (0:1)
Rooney (55), Mata (57), Lingard (88); Gerrard (14/11m)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.