Šport
28 ogledov

Maribor v družbi Zenita in Porta

Hulk Zenit St. Peterburg Standard Liege EPA
Ob nogometaših Maribora so uvrstitev med elito v torek zvečer potrdili še ruski Zenit, beloruski BATE, portugalski Porto in ciprski APOEL.

Edini slovenski predstavnik na torkovih večernih tekmah (poleg nogometašev Maribora) je bil Martin Milec, ki pa ni sodeloval pri porazu belgijskega Standarda pri Zenitu (3:0). Rusi so minimalno slavili že v Liègu, doma pa povedli v 30. minuti, ko je zabil José Salomón Rondón.

Domačinov ni zmotil niti izključujoči drugi rumeni karton Viktorja Fajzulina ob koncu prvega dela. Za zanesljivo uvrstitev med 32 najboljših klubov stare celine je v drugem delu dva gola v razmaku štirih minut zabil Hulk, Brazilec je prvega dosegel z bele točke. V končnici dvoboja je bil pri gostih izključen Ricardo Faty.

Traktoristi spet med elito

Na preostalih obračunih so domače ekipe zanesljivo unovčile ugodne izide, ki so jih iztržile na prvih tekmah. V Nikoziji je danski Aalborg, krvnik zagrebškega Dinama v prejšnjem predkolu, zaostajal za dva gola že ob polčasu, na koncu pa doživel pravo malo katastrofo (4:0), potem ko je APOEL dominiral praktično celotnih 90 minut.

Na papirju morda najbolj prestižen dvoboj sta odigrala Porto in Lille. Portugalski podprvaki so iz Francije prinesli minimalno zmago, doma pa povedli z golom Yacineja Brahimija v 49. minuti. Dvajset minut zatem se je med strelce vpisal še Jackson Martínez in dvakratnim evropskim prvakom zagotovil nastopanje med elito.

Še enkrat več si je nastop v Ligi prvakov zagotovil beloruski BATE. "Traktoristi" so v Bratislavi remizirali s Slovanom, na domačem terenu pa visoko odpravili slovaške prvake (3:0). Gostje so pri zaostanku za en gol ostali z igralcem manj in nato v končnici prejeli še dva gola, čeprav so tudi sami zapravili nekaj priložnosti.

Liga prvakov, 4. predkolo (povratne tekme):

ZENIT ST. PETERBURG : Standard Liège 3:0 (1:0)  /1:0/
Rondón 30., Hulk 54./11m, 58.
RK: Fajzulin (Zenit) 44.; Faty (Standard) 89.
Martin Milec (Standard) je sedel na klopi.

APOEL NIKOZIJA : Aalborg 4:0 (2:0)  /1:1/
Oliveira 29., De Vincenti 44., Aloneftis 64., Sheridan 75.

BATE BORISOV : Slovan Bratislava 3:0 (1:0)  /1:1/
Gordejčuk 41., Krivec 84., Rodionov 85.
RK: Soumah (Slovan) 79.

Glasgow Celtic : MARIBOR 0:1 (0:0)  /1:1/
Tavares 75.

PORTO : Lille 2:0 (0:0)  /1:0/
Brahimi 49., Martínez 69.

Sreda ob 20.45:
Arsenal - Beşiktaş  /0:0/
Athletic Bilbao - Napoli  /1:1/
Bayer Leverkusen - Köbenhavn  /3:2/
Ludogorec - Steaua  /0:1/
Malmö - Salzburg  /1:2/

/X:Y/ - izid prve tekme
ABC - uvrščeni v skupinski del Lige prvakov

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.