Šport
29 ogledov

Marlies Schild ne bo na slalomu

Schild slalom Zagreb Sljeme alpsko smučanje svetovni pokal EPA
Avstrijska alpska smučarka Marlies Schild ne bo nastopila na današnji nočni slalomski preizkušnji za svetovni pokal v švedskem Aareju, saj si je na dopoldanskem treningu poškodovala desno koleno.

Enaintridesetletna Avstrijka Marlies Schild je medtem že odpotovala v domovino na podroben zdravniški pregled, so sporočili iz Avstrijske smučarske zveze.

Schildova je v zadnjih dveh sezonah kraljevala na slalomskih preizkušnjah in v tej disciplini osvojila mala kristalna globusa, najboljša je bila tudi na lanskem svetovnem prvenstvu v nemškem Garmisch-Partenkirchnu. Avstrijka je doslej dosegla 33 slalomskih zmag na tekmah za svetovni pokal, eno več ima že smučarsko upokojena Švicarka Vreni Schneider.

V skupni razvrstitvi svetovnega pokala v sezoni 2012/13 je v vodstvu Slovenka Tina Maze, drugouvrščena Nemka Maria Höfl-Riesch zaostaja že 351 točk.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.