Šport
1756 ogledov

Med žrtvami smrtonosnega napada tudi obetavna športnica

sveče smrt žalovanje Praga Profimedia
V strelskem pohodu 24-letnega napadalca na filozofski fakulteti v Pragi je življenje izgubila tudi 20-letna češka atletinja.

Češka je zavita v črno po strelskem napadu na Karlovi univerzi v Pragi, v katerem je pod streli 24-letnega napadalca ugasnilo 14 življenj, še 25 ljudi je bilo ranjenih.

Krvavi pohod je trerjal tudi življenje komaj 20-letne češke atletinje Klare Holcova, vrhunske tekmovalke v suvanju krogle ter študentke arhivistike in bohemistike, so sporočili iz atletskega kluba Atletika Stara Boleslav.

češka policija Svet Svet Streljanje v Pragi, mrtvi in ranjeni

Holcova je bila obetavna češka ateltinja, ki se je specializirala za suvanje krogle, tekmovala pa je tudi v metu kopja in kladiva.

V svoji kratki karieri je osvojila štiri odličja na mladinskih državnih prvenstvih in branila barve svoje države na otroških ter mladinskih olimpijskih igrah. Na zadnjem državnem prvenstvu je osvojila peto meto z osebnim rekordom 14,23 metra.

Praga streljanje Srhljive podrobnosti Svet To je morilec, ki je v nekaj trenutkih ubil 14 ljudi, 25 ranil

"Pomembno je, da človek zna združevati več različnih aktivnosti. Smešni se mi zdijo izgovori, da šport in šola ne gresta skupaj," je pred nekaj meseci povedala za  uradno spletno stran fakultete.

češka policija Praga Svet Nove podrobnosti strelskega pohoda. Začel je že doma

"Klara je bila ena naših najboljših tekmovalk in večkratna dobitnica medalje na državnih prvenstvih. Svojcem in vsem preživelim izrekamo iskrene sožalje in jim želimo veliko moči, da skupaj prebrodimo ta tragični dogodek. Klara se ni zapisala samo v zgodovino češke atletike, ampak bo za vedno ostala v naših spominih in srcih," so sporočili iz njenega kluba.

Praga po strelskem pohodu Svet Svet Novo o češkem krvniku. To je povedala soseda

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 3
  • Ender3 14:12 23.december 2023.

    Žrtve legalnega orožja..Kaj Janez na to ne bo nič komentiral ?