Šport
22 ogledov

Metalec kopja iz dežele sprinterjev

 Keshorn Walcott olimpijske igre 2012 London
1/12
EPA
Medtem ko je štafeta Trinidada in Tobaga v štafeti 4 × 100 metrov na olimpijskih igrah v Londonu osvojila bronasto odličje, je njihov rojak Keshorn Walcott presenetljivo slavil v metu kopja in si prislužil naziv zvezde dneva.

Bržkone bi danes prebivalci Trinidada in Tobaga pozno v noč slavili bronasto kolajno štafete 4 × 100 metrov, če sprinterje ne bi zasenčil metalec kopja Keshorn Walcott, ki je v Londonu na olimpijskih igrah presenetljivo osvojil zlato kolajno (84,58 m), prvo v metalnih disciplinah za karibske države. Mladi Walcott, trikratni mladinski svetovni prvak, je tako poskrbel, da bodo imeli v Trinidadu in Tobagu kar dve odlična razloga za veliko slavje.

Komaj 19-letni Walcott je v Londonu pred celotno svetovno elito v metu kopja slavil z metom dolgim 84,58 metra, kar je seveda nov državni rekord Trinidada in Tobaga. Za Walcottom sta se zvrstila Ukrajinec Aleksandr Pjatnicja (84,51) in Finec Antti Ruuskanen (84,12). Velika zvezdnika te discipline Tero Pitkämäki in Andreas Thorkildsen, prvak iz let 2004 in 2008, sta bila le peti in šesti.

Presenečen, da je bil v finalu

Mladi Walcott je v London sicer prišel z zelo nizkimi pričakovanji, da je bil celo "presenečen, da se je sploh uvrstil v finale". "Šel sem tja in zgolj užival, učinkovalo je," je bil po zmagi navdušen sploh najmlajši metalec kopja v zgodovini, ki je kdajkoli osvojil zlato kolajno na olimpijskih igrah. "To mi pomeni vse. Jaz le treniram po svojih najboljših močeh in ob vsakem nastopu poskušam uživati," je še pristavil Keshorn Walcott, ki bo v naslednjih letih zagotovo krojil vrh meta kopja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.