Šport > Moto športi
42 ogledov

Coma in Roma utrdila vodstvo, Stanovnik med 30

Orlando Terranova Dakar Reuters
Marc Coma in Joan Roma sta povečala prednost v skupnem seštevku. Miran Stanovnik med trideseterico.

Španec Marc Coma (KTM) je dobil 11. etapo vzdržljivostnega relija Dakar med motoristi, s čimer je povečal skupno vodstvo pred rojakom Joanom Barredo Bortom (Honda), ki je bil najboljši v deseti etapi. Francoz Cyril Despres, doslej že petkratni zmagovalec relija Dakar, je bil v današnji etapi drugi z zaostankom 2:51 minute, tretji pa je bil še en Francoz, Olivier Pain (Yamaha), ki je zaostal 5:28 minute. Skupno je Stanovnik zdaj na 27. mestu.

Na preizkušnji od Antofagaste do El Salvadorja v Čilu, dolgi 749 km, je edini Slovenec Miran Stanovnik (KTM) zasedel 26. mesto (+10:30). Skupno je Stanovnik zdaj na 27. mestu.

Roma povečal prednost            

Med avtomobilisti je današnjo etapo dobil Argentinec Orlando Terranova, drugi pa je bil vodilni v skupnem seštevku Španec Joan Roma, ki je zaostal za 10:57 minute. S tem je Roma pred najbližjim zasledovalcem Francozom Stephanom Peterhanslom, ki je bil danes četrti, prednost povečal na 5:32 minute.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.