Šport > Moto športi
170 ogledov

Dirkač Honde najhitrejši

Pol Espargaro Epa
Pol Espargaro prvi v kvalifikacijah v Silverstonu.

Španski motociklist Pol Espargaro (Honda) je bil najhitrejši v kvalifikacijah kraljevskega razreda motoGP in bo nedeljsko veliko nagrado Velike Britanije v Silverstonu začel s prvega startnega mesta. Drugi je bil z 0,022 sekunde zaostanka Italijan Francesco Bagnaia (Ducati), tretji pa vodilni v svetovnem prvenstvu Francoz Fabio Quartararo (Yamaha).

Quartararo ima po 11 dirkah SP 181 točk, drugi je Bagnaia s 134 točkami, kolikor jih ima na tretjem mestu tudi Španec Joan Mir (Suzuki). Slednji je bil v kvalifikacijah 11.

Četrti čas je dosegel Španec Jorge Martin (Pramac Ducati) z 0,185 sekunde zaostanka, na naslednjih dveh mestih sta bila njegova rojaka Marc Marquez (Honda, +0,197) in Aleix Espargaro (Aprilia, +0,384). Druga vrsta bo tako odeta v španske barve.

Poslavljajoči se Italijan Valentino Rossi (Petronas Yamaha) bo dirko začel z osmega mesta.

Espargaro si je pred dvanajsto dirko sezone priboril prvi startni položaj na dirki, odkar je letos prestopil v ekipo Honde.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice