Šport > Moto športi
5830 ogledov

Dirkač živ gorel v dirkalniku, nasprotnik ga herojsko vlekel iz ognja (video)

Hernan Testaseca Reševalni pas/Twitter
Argentinec jo je na srečo odnesel le s precejšnjimi opeklinami.

Še kako so sveži prizori iz Velike nagrade Bahrajna, ko je na dirki Formule 1 Švicar Romain Grosjean nekako uspel pobegniti najhujšemu, potem ko se je po grozljivi nesreči vžgal njegov bolid. Zdaj pa smo vsega nekaj mesecev zatem bili priča podobnemu prizoru na dirki v Argentini.

Na stezi Marcos Suarez je bila namreč na sporedu testna dirka tekmovanja Santa Fe TC2000, katera bi se skorajda tragično končala za dirkača Hernana Testaseco.

Slednji je bil namreč udeležen v nesrečo z nasprotnim dirkačem Francom Sanchezom, ki je trk prenesel brez hujših posledic, medtem ko je vozilo Testasece priletelo v zaščitno ogrado ter se v trenutku tudi vžgalo.

Na dirkališču je nemudoma nastala splošna panika, medtem ko so se delavci ob stezi borili za voznikovo življenje. Nemudoma so začeli gasiti plamene, iz svojega vozila pa je izskočil tudi Sanchez ter takoj priskočil svojemu nasprotniku na pomoč.

Sanchezu je na silo nekako uspelo odpreti vrata dirkalnika, nato pa je nesrečnega Testaseco, ki je na koncu utrpel le opekline, ki niso smrtno nevarne, uspel izvleči iz gorečega drikalnika.

Tako kot Grosjeanova je imela tudi Testasecina grozljivka na koncu vendarle srečen konec.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice