Šport > Moto športi
6257 ogledov

Jean Todt z novimi informacijami o Schumacherju

michael schumacher Epa
Jean Todt upa, da bi se Michael Schumacher lahko znova pojavil v javnosti.

Predsednik Mednarodne avtomobilistične zveze (Fia) Jean Todt je nedavno dejal, da je obiskal nekdanjega zvezdnika F1 Michaela Schumacherja. Ob tem je izrazil upanje, da se bo sedemkratni svetovni prvak v prihodnosti prvič po smučarski nesreči pred sedmimi leti pojavil v javnosti.

Todt je na prizorišču dirke za VN Madžarske za britanski Daily Mail povedal, da je Schumacherja videl pretekli teden. "Bori se. Upam, da ga bo svet lahko znova videl. K temu stremijo on in njegova družina," je dejal 74-letnik.

Jean Todt Michael Schumacher Ferrari | Avtor: EPA EPA

Enainpetdesetletni Schumacher se od decembra 2013, ko je doživel hudo nesrečo med smučanjem, ni pojavil v javnosti. Od takrat okreva v svoji hiši na obrobju jezera v Ženevi in Todt, ki je bil športni direktor Ferrarija ob petih Nemčevih naslovih, ki jih je osvojil z rdečimi, je eden redkih, ki ga lahko obiščejo.

Predsednik Fie je dejal, da ni pomembno, če bo Britanec Lewis Hamilton počasi izboljšal vse Schumacharjeve rekorde. Hamilton ima že največ prvih startnih mest (90), šest zmag mu manjka do rekordnih 91, do sedmih naslovov prvaka pa ga loči le še eden.

Stefano Domenicali, Michael Schumacher, Ross Brawn, Jean Todt. | Avtor: EPA EPA

"Vem, da lahko pride do tega, da bo Hamilton izboljšal vse Michaelove rekorde kot dirkač z največ naslovi v zgodovini. Z Mercedesom ima vse potrebne sestavine za ta dosežek. Resnično mi ni mar za to," je bil jasen Todt.

"Spomnim se leta 2000, ko sem bil na zmagovalnem odru v Suzuki z Michaelom, po tem, ko je osvojil prvi naslov prvaka s Ferrarijem. Rekel sem mu, da najini življenji nikoli več ne bosta isti. Dosegli smo vse, kar smo hoteli. Je po taki nesreči, kot jo je imel Michael, sploh pomembno, če bo Hamilton osvojil več lovorik?" se je še vprašal šef Fie.

 
Komentarjev 1
  • sam1 19:42 19.julij 2020.

    Verjetno Todt in mi ostali,ki smo srečali Abrahama temu bolj malo verjamemo.....