Šport > Moto športi
17419 ogledov

Mick Schumacher spregovoril o svojem očetu

mick schumacher Epa
Sin slavnega Michaela Schumacherja je objavil odprto pismo.

Sedemkratni svetovni prvak formule 1 Michael Schumacher se je 29. decembra 2013 ponesrečil na smučanju, sprva je bil v komi, kasneje pa ga je družina odpeljala domov. Od takrat dalje so informacije o zdravstvenem stanju šampiona zelo skope.

"Je v najboljših možnih rokah in dajemo vse od sebe, da bi mu pomagali. Razumite nas, da sledimo njegovi želji, da Michaelovo zdravje ostane skrivnost. O tako občutljivi temo, kot je zdravje, ne govorimo v javnosti, ker si on tako želi," je pred časom izjavila Michaelova soproga Corinna.

Po stopinjah očeta zdaj stopa Mick, ki je član Ferrarijeve podružnice v formuli dva. Na spletni strani svojega sponzorja je tokrat objavil odprto pismo, kjer se je dotaknil tudi svojega očeta.

"Zelo zgodaj sem dojel, da želim postati voznik formule 1 in prvak. Pri treh letih sem že sedel v gokartu, pri osmih sem dirkal na tekmovanjih. Pri 12. sem vedel, da se s tem želim ukvarjati profesionalno." 

"Tekmoval sem pod različnimi imeni, da bi tekmoval in se pri tem name ne bi gledalo kot na Schumacherjevega sina. Iskreno povedano, ne čutim dodatnega pritiska zaradi imena, stvari tudi ne počenjam enako kot oče. Večino stresa prihaja zaradi pritiska, ki si ga sam nalagam, ko razmišljam o napakah, ki sem jih storil in kaj bi lahko naredil boljše."

Mick Schumacher | Avtor: Epa Epa

"Ljudje vedo le reči, ki jih preberejo v medijih. To razumem, vseeno je bil petkrat zapored svetovni prvak po mojem rojstvu. To je neverjetno. Ampak na očeta nikoli nisem gledal le kot najboljšega dirkača na svetu. Predvsem je bil moj oče, nato dirkač. Naučil me je veliko lekcij. Ena izmed njih je bila, da ostanem sam svoj, da naj nikoli ne letim previsoko ali pa padem prenizko," je zapisal 21-letni Mick, ki je minulo sezono končal kot 12. v skupni razvrstitvi formule 2. Zmagal je na dirki na Hungaroringu.  

Komentarjev 1
Sorodne novice