Šport > Moto športi
12 ogledov

''Ko me Bautista zagleda, postane nor''

valentino rossi EPA
Valentino Rossi (Yamaha) se je na dirki za VN Španije, ki jo je končal na četrtem mestu, za las izognil novemu trčenju z Álvarom Bautisto (Honda), s katerim sta v prvem krogu dirke za VN Italije pristala v zaščitni ogradi. ''Ko me Bautista zagleda, postane nor,'' je po dirki povedal Rossi.

Álvaro Bautista (Honda) bi na dirki za VN Španije skoraj poskrbel za novo trčenje z Valentinom Rossijem (Yamaha), ko je želel v prvem krogu z nemogočim manevrom prehiteti devetkratnega svetovnega prvaka.

Rossi tokrat ni ponovil napake, ki ga je stala uvrstitve na dirki za VN Italije, in se v širokem loku izognil nespametnemu Špancu, ki je še drugo dirko zapored končal po nekaj ovinkih. ''V Mugellu je storil napako in mi za***** domačo dirko. Lahko bi se hudo poškodovala, a ena napaka se lahko pripeti. Rekel je, da me ni videl,'' je po dirki povedal Rossi in jezno nadaljeval: ''A da je naredil enako na naslednji dirki in spet z mano, je zelo neumno. Poskusil je z nemogočim zaviranjem. Na srečo sem se umaknil na zunanjo stran, sicer bi se zgodilo vnovično trčenje. Prehitevanje je bilo nesmiselno, saj sem bil veliko hitrejši od njega.''
Rossi je dirko v Španiji končal na četrtem mestu, pred njim pa so se zvrstili trije španski favoriti za naslov svetovnega prvaka. Zmagal je Jorge Lorenzo (Yamaha) pred Danijem Pedroso (Honda), tretje mesto pa si je privozil Marc Márquez (Honda).

V skupnem seštevku vodi Pedrosa (123), ki ima sedem točk prednosti pred Lorenzom (116) in 30 pred Márquezom (93). Četrti je Cal Crutchlow (71), 11 točk manj od Britanca pa ima Valentino Rossi (60). ''Ko Bautista zagleda mene, Lorenza ali katerega izmed najboljših dirkačev, postane nor. Kot da bi želel pokazati, da je boljši od nas. Kar se je zgodilo danes, se pri dirkanju lahko zgodi, vendar dve dirki zapored? To ni bilo pametno,'' je zaključil Italijan.

Napaka Álvara Bautiste na dirki za VN Španije:

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.