Šport > Moto športi
8530 ogledov

Gajser: Ko sem ga videl, sem mislil, da bom padel skupaj

Tim Gajser Hondaproracing.com
Očeta motokrosista Tima Gajserja je pogled na okrvavljenega sina močno pretresel.

Nekdanji svetovni prvak razreda MXGP Tim Gajser se je hudo poškodoval na dirki v italijanski Mantovi, ki je služila kot priprava na novo sezone elitnega motokrosističnega razreda.

Padec Tima Gajserja Nesreča na pripravah Šport Gajser negiben obležal na tleh

Gajserja so najprej operirali v Mantovi, vendar je njegov oče Bogomir Gajser vztrajal, naj ga čim prej spustijo domov. Odločitev se je izkazala za pravilno, saj so v UKC Maribor opravili dodaten poseg, s katerim so mu ojačali poškodovano čeljust.

Bogomir Gajser Spet pod nož Šport 'Še dobro, da smo Tima spravili domov'

Gajser je na dirki grdo padel pri doskoku in nezavesten obležal na progi. Utrpel je kar hude poškodbe, a glede na okoliščine padca bi se lahko vse skupaj končalo še precej bolj tragično.

Padec Tima Gajserja | Avtor:
"Hvala bogu. Toliko sreče pri takšnem padcu je res nekaj nenormalnega. Poškodba ni majhna, a vseeno je majhna v primerjavi s tem, kaj bi lahko bilo. Z motorjem ni bilo praktično nič. Je vozen. Bolje bi bilo, če bi bil motor polomljen, Tim pa cel, a tudi to je dobro," je v pogovoru za Šport TV povedal Bogomir Gasjer, ki ga ob pogledu na posnetek še vedno spreleti srh. Padec je namreč zamudil, saj je po radijski zvezi govoril s Timovimi mehaniki. .

"Med ljudmi je zašumelo, vendar nisem videl ničesar. Trajalo je pet minut, da sem prišel do njega. Bilo je strašno. Tudi ko sem gledal posnetek... res je šel med oblake. Poskušal je rešiti, a je bilo nemogoče," je pojasnil Bogomir.

Gajser je dirkal po notranji liniji, kjer so se naredile grbine. Tik pred skokom mu je potegnilo nogo in ga odneslo z motorja. Zgrabil je balanco in nenamerno potegnil gas, nato ga je odneslo visoko v zrak.

Tim Gajser | Avtor: Hondaproracing.com Tim Gajser. Hondaproracing.com

"Moral bi spustiti gas, vendar je mislil, da bo lahko rešil. Ko je bil enkrat v zraku, ni mogel nič. Slabše bi bilo, če bi izpustil motor. Bil je 10, 12 metrov nad tlemi. Tako ga je zabilo, da mu je roke kar odneslo z motorja. Priletel je z brado, kjer ni nobene zaščite. Čelado je zlomilo, on pa je utrpel trojni zlom čeljusti," pojasnjuje oče, ki ga je pogled na okvravljenega sina šokiral. Odziv zdravniške službe, ki je za prihod potrebovala več minut, ga je zelo razočaral.

"Ko sem to videl, sem mislil, da bom padel skupaj. Ko sem videl kri, ki je lila iz njega... Oni ga niso obrnili. Lahko bi se zadušil, ker je bilo toliko krvi. Niso ga hoteli obrniti zaradi hrbtenice. Ni mogel dihati. Grozno je bilo," je za Šport TV še povedal Bogomir.

Tim po operaciji uspešno okreva in se trenutno posveča lažjemu treningu, oče pa upa, da bi se na dirke lahko vrnil že 18. marca v Valkenswaardu.

Komentarjev 2
  • Avatar skeptik
    skeptik 10:08 04.marec 2018.

    Ata Gajser, pusti fantu dihati s svojimi pljuči in misliti s svojo glavo, pa bo vse v redu. Tvoje neizživete ambicije in potlačene frustracije so recept za nove in nove poškodbe. V športu nisi dosegel nič, Tim je dosegel vse. ...prikaži več Zdaj pojdita vsak zase